Het cottagegevoel

Interieurs in landelijke stijl stralen rust uit, zeker in de zomer. En dat cottagegevoel kunt u even goed scheppen op een stadsappartement tien hoog!

Dit muurvlak is geschilderd in peulerwt, het houtwerk in koolhartwit en sjalot.

Of hebt u liever pastinaak of lollo rossa?

Dit model, de Aga Vier-Twee Mini Special Edition, kost a 4620 (excl. btw).

Op de foto: model Quelea van Slabbinck Home

Creations (a 259 voor een kleed van 150 x 250 cm).

Bij Flamant: sofa Montreal (stof voor de overtrek: a 60 per meter, de hele sofa: a 2340 voor een tweezit) en taboeret Pauline (a 215).

Vaas (34 cm hoog): a 48,90 – kunstbloemen vanaf a 3,50 per stuk (allebei bij Sia).

Verkoopinfo

l Aga: % 09 228 14 84 l Egg: % 02 653 79 26 l Flamant: % 054 43 32 32 l Ikea: winkels in Anderlecht, Hognoul, Ternat, Wilrijk en Zaventem l Levis: % 0800 24 111 l Royal Arrow: % 03 877 13 50 l Sia: % 052 38 12 12 l Slabbinck Home Creations: % 050 31 25 57

Verdeeld door Egg, ong. a 145 per

stuk. n

Een moestuin binnenshuis? Samen met Secrets du Potager ontwierp Levis een collectie van 18 groentekleuren.

Aardewerk in groene tinten legt de link met de natuur. Deze sympathieke vaasjes zagen we in Ikea. Model Prekär, 12 cm hoog, a 2,99.

Lloyd Loom-achtige zitjes passen perfect bij rustieke zomers (en bij winterse veranda’s). Deze versie van een klassieke Loom-fauteuil kunt u zowel buitens- als binnenshuis gebruiken want het vlechtwerk van Teakweave (op aliminium onderstel) is weerbestendig.

Voor een echt Aga-fornuis hoeft u niet per se over een grote rustieke woonkeuken te beschikken. Dit model (60 cm breed) past in standaardkeukens. Leuk retrodesign maar met de nieuwste snufjes (één van de pitten heeft zelfs een wokbrander met drie ringen).

Boerse eenvoud en stedelijke luxe laten zich prima combineren in een tafelkleed van echt vlaslinnen, een Belgische specialiteit.

Een oude sofa en wat kussens kunt u zelf overtrekken met katoen. Een taboeretje en een kaars erbij zorgen voor de perfecte zomeravond.

Boerenbloemen in een crèmekleurige vaas op een bank van gebeitst hout: landelijker kan niet. Toch is het plaatje verraderlijk want de vaas bevat kunstbloemen (jawel). Laat dit u vooral niet afschrikken om echte bloemen uit uw eigen tuin te gebruiken...

Meubeltjes die in een lichte kleur zijn geverfd kunt u zelf een oud en versleten aanzien geven door ze in te strijken met patinaolie. Laat goed drogen. Op de plaatsen die er verweerd moeten uitzien, wrijft u de olie en de onderliggende verf weg met een doekje met terpentijn.

De kippen van de Belgische keramiste Catherine Hunter hebben in vijf jaar tijd de wereld vero- verd. Van iedere vorm worden slechts honderd exemplaren gegoten en elk ervan wordt door de kunstenares zelf afgewerkt.

Ludo Hugaerts

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content