Het blur-effect

Doorbreek je schoonheidsritueel en breng voortaan na je dagcrème en voor je foundation een Blur Cream aan. Hij verdoezelt imperfecties, maakt je huid glad, maar de dekking blijft transparant.

Blur is niet alleen een onvergetelijke Britpopband uit de jaren ’90, het is ook de naam van een nieuwe generatie egaliserende verzorgingsproducten.

Wat is het?

Na de BB en CC Cream uit Azië, is de Blur Cream voortaan je nieuwe bondgenoot voor een mooie huid. Hij houdt het midden tussen een corrigerende crème en een klassieke foundation, en vormt de laatste etappe in je verzorgingsroutine, net voor je make-up aanbrengt. Zo kom je weer een stapje dichter bij de laagjestechniek van Japanse en Koreaanse vrouwen, die verschillende verzorgingsproducten over elkaar aanbrengen. Kortom, een extra stap in je dagelijkse schoonheidsroutine. En dus ook een extra uitgave, zal je zeggen.

Je hebt geen ongelijk, er zit natuurlijk een marketingcampagne achter. Toch heeft de multifunctionele Blur Cream zijn nut. Je kan namelijk komaf maken met poeder en foundation (of er minder van gebruiken). Blur Cream gomt de imperfecties weg, strijkt de huid glad, doet rimpels vervagen en vult kraaienpootjes op. Op enkele uitzonderingen na bevat een Blur Cream geen uv-filter (in tegenstelling tot BB en CC Creams). Een ideale finishing touch dus voor de winter! Zeker nu pionier Lisse Minute van Clarins lang niet meer de enige Blur Cream in de rekken is (zie Onze selectie).

Hoe werkt het?

Blur Creams vind je vooral in tubes, want handig om aan te brengen en te doseren. De vloeiende textuur is licht gekleurd (universele, natuurlijke nude-tint) en zorgt voor een doeltreffende, optische correctie, vooral bij verwijde poriën, littekens, rimpeltjes en groefjes. Zijn opvullende effect heeft de Blur Cream te danken aan zijn formule op basis van siliconen en polymeren. Daar komt nog parelmoer bij dat het licht weerkaatst en flou maakt waar nodig. Een Photoshop-effect dat sinds de komst van de selfies erg wordt gesmaakt. De beste Blur Creams zorgen niet enkel voor een blur effect maar bevatten ook een cocktail van hydraterende en anti-aging bestanddelen.

Hoe en wanneer aanbrengen?

Niets zo doeltreffend als een Blur Cream om vermoeidheid te verbergen. Breng de cream ’s ochtends aan, na je serum en dagcrème. Of je breng hem ’s avonds aan, bovenop je makeup, als retouche en je ziet er op slag frisser uit.

Omdat je de Blur Cream bovenop je serum en dagcrème aanbrengt, volstaat een dun laagje. Warm een druppel op tussen je vingers en breng hem met gladstrijkende bewegingen van de binnenkant van je gezicht naar buiten aan. Besteed aandacht aan je neusvleugels, voorhoofd, leeuwenrimpel, kraaienpootjes en groefjes tussen neus en lippen.

Trucje. Voor een natuurlijk look, trommel je na het aanbrengen van de crème met je vingertoppen op je huid.

Waar nodig kan je nog wat foundation aanbrengen. Poederen hoeft niet meer: de Blur Cream heeft een matterend effect. Voor een normale tot gemengde huid volstaat de Blur Cream. Je brengt de cream dan best aan op een serum afgestemd op de noden van je huid: tegen rimpels, met een hydraterende, liftende, egaliserende of verzachtende werking.

Voor- en nadelen?

Opvullende en egaliserende verzorging bevat vaak siliconen. Let dus op voor klonters als je ze op een rijkere crème aanbrengt. Maar dankzij die siliconen smeert ze ook aangenaam uit, matteert ze de huid en zorgt ze voor een fluweelzacht effect. Denk eraan: een Blur Cream is geen CC Cream en corrigeert je teint dus niet. Vlekjes en roodheid vervagen, maar schemeren wel nog door.

Dit type verzorging is iets voor jou als je je graag weinig opmaakt of dekkende texturen wilt vermijden. De grootste troef? Je huid is gladder, maar oogt fris en natuurlijk. Wil je toch foundation aanbrengen, dan werkt de Blur Cream als een grondlaag, zodat je makeup langer blijft zitten.

Trucje. Breng al trommelend Blur Cream op je oogleden aan om ze te egaliseren en je oogschaduw/potlood beter te doen houden.

VIRGINIE DRAELANTS

Partner Content