© Stockfood/Isopix

Herfststoverij

4 personen ? 50 minuten

? 500 g kipfiletblokjes ? 750 g bloemige aardappelen ? 250 g champignons ? 2 wortelen ? 1 ui ? 2 teentjes knoflook ? 30 g tuinkers ? 1 el citroensap ? 100 ml melk, warm ? 100 g zure room ? 75 g room ? 1 el boter ? 100 ml witte wijn ? 200 ml groentebouillon ? nootmuskaat ? olijfolie ? peper en zout

1. Schil de aardappelen en de wortelen. Snij de aardappelen in stukken en kook ze gaar in zout water.

2. Dep de kip droog. Pel de ui en de knoflook en snij fijn. Snij de champignons in vier en de wortelen in schijfjes.

3. Kruid de kip met peper en zout en korst ze in een pan met olie. Haal de kip uit de pan en bak er de champignons en wortelen in. Voeg de ui en de knoflook toe, laat fruiten en blus met wijn. Laat verdampen, voeg de bouillon, zure room en room toe en laat 5 minuten koken. Voeg de kip toe en kook tot alles gaar is. Kruid met peper, zout en citroensap.

4. Giet de aardappelen af en pureer ze met de melk en de boter. Kruid de puree met peper, zout en geraspte nootmuskaat. Werk af met tuinkers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content