© Stockfood/Isopix

Herfstsoepje

4 personen ? 60 minuten

? 3 pastinaken ? 3 aardappelen ? 2 sjalotten ? 2 teentjes knoflook ? 15 g korianderblaadjes ? 1 kl korianderzaad ? 1,25 l bouillon + wat extra ? 3 el room + iets meer ? peper en zout ? olijfolie

1. Pel de knoflook en de sjalotten en snipper ze fijn. Schil de pastinaken en aardappelen en snij ze in blokjes.

2. Bak de knoflook en de sjalotten glazig. Kneus de korianderzaadjes, voeg ze toe en roerbak tot ze geuren.

3. Voeg de groenten en de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Laat nog 30 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn. Haal van het vuur en mix glad.

4. Warm de soep zachtjes op en verdun indien nodig door extra bouillon toe te voegen. Roer er de room door en breng op smaak met peper en zout.

5. Serveer de soep en werk af met wat room en korianderblaadjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content