Hebben we digitale televisie nodig?

Tussen uw vele reacties vonden we enkele gelukkige abonnees van digitale televisie, maar de meeste lezers vinden dat ze die absoluut niet nodig hebben.

Strijken met Animal Planet

We hebben ons onze overstap naar digitale televisie nog geen dag beklaagd. Zondagmorgen doe ik nu de strijk terwijl ik kijk naar de zender Animal Planet. Leuk! Jammer dat we geen tweede televisietoestel kunnen aansluiten zonder bij te betalen, maar misschien komt dat nog.

Myriam De Lathouwer, Wemmel

Waar ze over zwijgen

Technisch gezien is het nog steeds niet mogelijk om met je digitaal abonnement naar een bepaald programma te kijken en ondertussen een ander programma op te nemen op de dvd-recorder. Daar zwijgen Belgacom en Telenet over. De technologie evolueert zo snel dat je beter nog wat wacht. Binnen enkele jaren zullen de digitale televisietoestellen zowel in prijs als in mogelijkheden veel interessanter worden. Ondertussen zijn er nog zo vele andere toffe dingen in het leven buiten dat stomme scherm!

Willy Cop, Wilrijk

De grote teleurstelling

We zijn overgeschakeld op digitale televisie in de hoop dat ze een meerwaarde zou geven. Maar onze teleurstelling is groot. Ook met al die nieuwe zenders is de inhoud van de programma’s er niet op verbeterd. We krijgen hoe langer hoe meer rotzooi en enerverende reclamespots aangeboden. Voor de écht nieuwe mogelijkheden van digitale tv (zoals het opvragen van gemiste programma’s) moet je extra betalen. Bovendien hadden we ons bij het abonneren ook een digicorder aangeschaft, maar die hebben we nog nooit gebruikt. Het programmeren is een complexe zaak waarvoor je enorm veel tijd en geduld moet hebben.

G. van Gils, Schilde

Wat we willen

Met digitale televisie kan je zogenaamd naar programma’s kijken wanneer je wilt. Wij willen graag al om 20 uur naar laatavondprogramma’s kijken zoals Wittekerke en De Laatste Show. Dat kan dus niet. Nadien kijken en nog betalen ook? Niet met ons, dus.

Herman Van Houcke, Desselgem

Een aanrader

Ik heb digitale televisie en ben best tevreden. Het beeld en de klank zijn veel zuiverder. Ik had evenmin een probleem om de tijdelijke gratis promoties op te zeggen. Ik ben 63 en vind de bediening helemaal niet moeilijk.

Elie De Buck, Zelzate

Aan de kust kon het wel!

Toen Telenet interessante zenders van de klassieke kabel afnam om zijn digitale televisie in te voeren, vonden ze het niet nodig te overleggen met hun klanten (de meeste Vlamingen, dus). Bepaalde zones aan onze kust hebben een andere kabelmaatschappij dan Telenet. Die biedt ook digitale televisie, maar ze heeft geen zenders van de kabel genomen voor wie analoog blijft kijken. Aan de kust kon het dus wel!

Andrea Delporte, Grobbendonk

Nu al overaanbod

Digitale televisie wordt ons opgedrongen en wij mogen het prijskaartje betalen. Op de analoge kabel is er nu al een overaanbod aan zenders en dat voldoet ons ruimschoots.

G. De Keyser, Gent

Opdringerige telefoons

Ik erger me mateloos aan de opdringerige telefoons om je te doen overschakelen op digitale televisie. Als je niet oppast op wat je zegt, ligt er de volgende morgen een contract in je brievenbus waar je niet om gevraagd hebt. En dan moet je nog een aangetekende brief sturen om het op te zeggen!

Odette Claeys, Deurne

De digicorder kan je niet uitschakelen

Sinds drie maanden heb ik een digicorder. Niets dan lof over het zuivere beeld en de prima klankkwaliteit, maar het stoort me dat je hem niet kunt uitschakelen. Hij blijft dus stroom verbruiken en niet zo’n beetje ook (10 Watt in stand by)!

Freddy Spildooren, Sint-Amandsberg

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content