© ISOPIX

HARTIGE BOSBESSENDIP

(Voor 6 personen)

2 uien ? 2 teentjes look ? 10 g gember ? 1 pepertje ? 500 g bosbessen ? 2 eetlepels olijfolie ? 2 eetlepels kandijsuiker ? 12 cl balsamicoazijn ? 20 cl bioappelsap ? 1 koffielepel korianderpoeder ? 1 koffielepel gerookte paprikapoeder ? 1 snuifje Espelettepeper.

? Pel de uien en de look, schil de gember en hak alles fijn. Was het pepertje en hak het ook fijn. Was de bosbessen en dep droog.

? Warm de olijfolie in een kookpot en fruit er de ui, de look, de gember en het pepertje in. Voeg de bosbessen toe, strooi er de suiker over en laat karameliseren.

? Deglaceer met azijn en laat wat inkoken. Voeg het appelsap en de kruiden toe. Laat 15 tot 20 minuten inkoken op een zacht vuur. Laat afkoelen en dien daarna op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content