© FOTO'S ISOPIX

Haring gemarineerd met rode biet en lente-uitjes

(Voor 4 personen)

500g haring in olie ? 100 ml ciderazijn ? 80g suiker ? 2 kruidnagels ? 1 laurierblaadje ? 1 kl zwarte peperbolletjes ? oe kl Espelette-pepertjes ? 1 ui ? 1 vacuüm gekookte rode biet ? 1 wortel ? 2 lente-uitjes ? stokbrood.

Laat de haring uitlekken, dep droog, snij in stukken en doe in een glazen bokaal.

Giet de azijn in een kookpot met 200 ml water, suiker, kruidnagel, laurier, peperbolletjes en Espelette-peper.

Voeg de gesnipperde ui toe, laat 1-2 minuten koken en daarna afkoelen.

Spoel de rode biet, dep droog, snij in blokjes. Snij de wortel in julienne en de lente-uitjes in ringetjes. Doe de groenten bij de haring, giet er het azijnmengsel over, sluit de bokaal en laat 48 uur trekken in de koelkast.

Verdeel de haring over kommetjes en dien op met geroosterd stokbrood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content