© Stockfood/Isopix

Gyoza’s

circa 24 stuks ? 40 minuten

? 200 g wontonvellen ? 200 g kipfilet ? 100 g shiitakes ? 1 teen knoflook ? 15 g gember ? 2 lente-uien ? 1 eiwit ? 1 kl vijfkruidenpoeder ? sojasaus ? 2 el miso ? 2 el sesam ? 3 el rijstazijn ? sesamolie

1. Pel de knoflook, schil de gember en hak fijn. Snij de lente-uien in ringetjes en hak de shiitakes fijn. Laat 3 minuten kleuren in een pan met olie.

2. Spoel de kip, dep droog en hak in fijne stukjes. Meng onder de groenten, kruid met vijfkruidenpoeder en 2 el sojasaus. Lepel 1 tot 2 kl vulling op elk vel, besmeer de randen met eiwit en vouw ze dicht.

3. Bak krokant in een hete pan met 2 el olie. Blus met water, dek af, laat 5 minuten garen en daarna verdampen zonder deksel. Meng de miso met de azijn, 3 el sojasaus en 1 el sesam en serveer de gyoza’s met deze dip.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content