© Stockfood/Isopix

Groene dip

4 personen ? 45 minuten

? 200 g pizzadeeg, kant-en-klaar ? 70 g pitten- en zadenmix, geroosterd ? olijfolie ? peper en zout

Voor de hummus ? 300 g kikkererwten in blik, uitgelekt ? 2 handjes spinazie, gehakt ? 1 handje dille, gehakt ? 1 citroen, schil en sap ? oe kl komijnpoeder ? 1 snuifje nootmuskaat, versgeraspt ? olijfolie ? peper en zout

1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit tot 3-4 mm dikte en snij in repen van 1 x 20 cm. Besmeer met olie, kruid en bestrooi met 2/3 pitten en zaden. Rol tot stengels op een werkblad met bloem. Bak 10 minuten in de oven op een beklede bakplaat.

2. Blend alles voor de hummus samen. Doe in een kom en werk af met olie en de overige pitten en zaden. Serveer met de broodstengels.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content