© ISOPIX

Griesmeelcake met Comté

(Voor 4 personen)

20 g koude boter, 75 cl melk, 150 g fijn griesmeel, 100 g geraspte Comté, peper en zout, 2 snuifjes gemalen muskaatnoot, 2 eieren, 50 g kaascrackers, 20 g bloem, olijfolie.

1 Warm de oven voor op 200°C (stand 6/7). Beboter een vierkante bakvorm.

2 Giet de melk in een kookpot en breng aan de kook. Strooi er, wanneer de eerste kookbelletjes verschijnen, het griesmeel in, onder voortdurend roeren. Laat verder koken op een zacht vuur en blijf vooral roeren. Haal van het vuur zodra de melk is ingedikt.

3 Voeg de geraspte Comté, een snuifje zout, wat peper en twee snuifjes muskaatnoot toe en daarna de eieren. Meng, giet de bereiding in de bakvorm en zet opzij.

4 Verkruimel de crackers en voeg de bloem en de stukjes koude boter toe. Kneed tot een korrelige massa. Smeer uit over de griesmeelpap, zet in de oven en laat 35 minuten bakken.

5 Haal de cake uit de oven, laat hem wat afkoelen, snij in stukken en leg op de borden. Giet er een klein scheutje olijfolie over en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content