Goed beschermd tegen de pollutie

Onze huid ondergaat voortdurend de agressie van de milieuvervuiling. Daarom vraagt ze een doelgerichte verzorging die ze maximaal beschermt, zelfs tegen (elektromagnetische) straling.

Elke dag opnieuw valt de vervuiling ons lichaam – en vooral onze opperhuid- aan: CO2, zware metalen, UV-stralen, ozon.... Gelukkig wordt ons ecologisch bewustzijn steeds groter en verdiept de wereld van de cosmetica zich sinds jaren in deze problematiek om ons een beschermende verzorging te bieden (crèmes, fond de teint, zonnecrème). Maar dat onze huid steeds sneller veroudert, heeft nog een andere reden en dat is de elektromagnetische straling. Als pionier in het onderzoek naar UV-pollutie, lanceert Clarins nu een wereldprimeur: een beschermende verstuiver, gedoopt E3P.

Ontregelde cellen

“Onze onderzoekers hebben zich gebogen over de elektromagnetische straling”, legt Lionel de Benetti, directeur van de Clarinslaboratoria uit. “Die kan van natuurlijke aard zijn, zoals kosmische straling, of kunstmatig. Zij kan ioniserend zijn (X-stralen) of niet. Wij zijn vooral geïnteresseerd in de kunstmatige straling en meer bepaald deze die zorgt voor het transport van beeld en geluid want daardoor worden we dag en nacht omsingeld: radio, televisie, telefoon, militaire radar.”

Verschillende studies hebben zich gebogen over het effect van die straling op onze gezondheid maar de resultaten durven elkaar wel eens tegenspreken. “Persoonlijk denk ik niet dat we het schadelijke effect van de elektromagnetische straling op het organisme moeten overdrijven. Maar wat de huid betreft hebben we wél een verhoging van de productie van vrije radicalen geconstateerd – wat wijst op een aanval op de cellen- en een verminderde capaciteit van de vruchtbaarheidscellen.”

Goed om te weten Hoe kunnen we onze cellen sparen? Door te kiezen voor klassieke verzorgingen zoals Méthode Jeanne Piaubert en Stendhal. Het nieuwste product uit het gamma, Suprem’Advance van Jeanne Piaubert, biedt een hypercomplete verzorging aan (euro198).

Kort en goed: pschit!

Er zijn zoveel symptomen die op een veroudering van de huid wijzen dat Clarins de verstuiver E3P heeft uitgedokterd, wat staat voor Expertise Protection poly pollution. Gemaquilleerd of niet, ’s ochtends, ’s avonds of in de loop van de dag aangebracht, E3P droogt niet uit en pakt de pollutie keihard aan. Waarom in de vorm van een verstuiver? “Omdat het dan door iedereen kan worden gebruikt en op elk ogenblik van de dag. Binnen afzienbare tijd hopen we de actieve bestanddelen van E3P aan al onze crèmes te kunnen toevoegen, voor een optimale bescherming.”

Goed om te weten De klassieke verstuivers durven de huid uit te drogen. Breng daarom de verstuiver aan in de plaats van een tonicum. Bijv. de spray Eau thermale van Avène (die een gamma voor heren uitbrengt) of de verstuiver van Evian.

Onze trouwste vrienden

Trouw aan de filosofie van het huis, is de nieuwe verzorging van Clarins geformuleerd op basis van planten. Het zijn ook plantaardige stoffen die de doeltreffendheid uitmaken van een aantal andere verzorgingsproducten die de effecten van pollutie tegengaan, zoals Emulsion Ecologique van Sisley, Ultra Protection van Yon-ka, Anti-Aging Emulsion van La Prairie (euro161), serum en gelulen Royal Gelly & Grape Seed van Korrès (euro29,70). Of nog: Substiane, de nieuwe verzorging door de rijpe huid van La Roche-Posay (euro28), de Crème très précieuse à l’huile essentielle d’immortelle van L’Occitane of de Baume des Montagnes van Les fermes de Marie... Geniaal ook is de orale cosmetica, met de nieuwe gelulen Capture Totale van Dior.

Goed om te weten Het beste moment voor het herstel van de in de dag opgelopen schade, is de nacht. Goed zijn bijv. Advanced Night Repair Concentrate van Estée Lauder (euro105,19) en Hydra Zen Neurocalm van Lancôme (euro56,29 voor de nachtcrème, 50 ml). n

Info: in de parfumeriezaken, behalve Yon-ka 02 732 59 00, Korrès 03 844 60 99, Les Fermes de Marie 02 740 19 91. Avène, La Roche-Posay en Lierac in de apotheek. L’Occitane 03 880 60 30. Evian en Physalis in de betere warenhuizen (o.a. Di).

Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content