© FOTO'S ISOPIX

Gestoomde tongrolletjes met spinaziescheuten

(Voor 4 personen)

2 sneetjes boerenbrood ? 8cl olijfolie ? 2 jonge uien ? 2 citroenen ? 8 tongfilets van elk 100g ? 150g spinaziescheuten ? 1 eetlepel kappertjes.

De garnituur. Snij het brood in grote dobbelstenen en bak ze drie minuten goudbruin in een bodempje olijfolie. Laat daarna uitlekken op keukenpapier.

Pel de uien en snipper ze fijn. Pel de citroenen tot op het vruchtvlees, verwijder met een mesje de partjes vruchtvlees en snij in kleine stukjes.

De tongbereiding. Kruid de tongfilets aan beide kanten met peper en zout, rol ze op vanaf de breedste kant en fixeer de rolletjes met een houten prikker. Stoom ze twee tot drie minuten.

Doe de spinaziescheuten, de uien, de stukjes citroen en de kappertjes in een slakom. Voeg olijfolie toe en meng voorzichtig. Verdeel over de borden samen met de croutons.

Leg de tongfilets op de spinazie-scheutensla, besprenkel met een scheutje olijfolie en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content