Geschenkideeën voor elk budget

Niets is leuker dan een raak cadeautje uit te zoeken en/of te krijgen. Wij vonden mooie en leuke geschenkjes voor iedereen... en stiekem ook voor onszelf!

Een parmantige pinguïn of een vrolijke vis wekt u of waarschuwt u als er mails binnenkomen. Ze zijn draadloos verbonden met de pc. Echte knuffel-knechtjes dus. Tux, euro149.

Elixir van Patchouli, Réminiscence. Een feestelijk parfum. euro90 per 100 ml.

Nooit meer kou met deze kleurige strepensjaals. Springfield, euro24,95.

Vertederend en grappig, zo’n hondensticker. Iedereen vindt wel een plaatsje voor dit sympathieke huisdier. Home autour du monde, euro24.

Tom Kovac ontwierp deze hapjeshouder in inox. Strak, maar met een warme ziel én perfect voor elk inte-rieur door de stervorm. Een echte Super Star van Alessi, euro98.

Een kleurrijke lamp die overal in huis tot haar recht komt. Verkrijgbaar in verscheidene kleuren en motiefjes. Home autour du monde, euro65.

DROOM.DAAD.

Waarom zou een dagelijks gebruiksvoorwerp per se saai moeten ogen? Deze Kiwi-gietertjes in hars en inox trekken kleurig de aandacht op uw vensterbank. Alessi, euro30.

De lichtwekker van Philips ver-spreidt vanaf een half uur voor het ontwaken progressief meer licht. Met geluidsachtergrond (radio of ambiance). euro149,99.

Grote armbanden zijn deze winter helemaal in. Supersober of net druk en opvallend, van gevlochten leder of bezet met steentjes: het wordt heel moeilijk kiezen tussen zoveel moois. Bij Friis Company, vanaf euro25.

Grote geurkaarsen zijn een klassieker onder de cadeautjes. Design van Acqua di Parma, euro95.

Parfumflesjes zijn almaar vaker juweeltjes. Ook Parfum Féerie werd in een sprookjesachtig flesje gevangen. Van Cleef & Arpels, euro78 voor 50 ml.

ZACHT.ZOT.

Signature Silver Tech, uitgerust met een led-lampje, is een supertrendy versie van het klassieke Zwitserse zakmes. Victorinox, euro22,50.

Collectie Vintage bij Bourjois, oogschaduw en blush. Dat geeft zin om een voorraadje aan te leggen, euro10,50.

Groot en klein zijn dol op zo’n nostalgisch knuffelbeest. Een hartverwarmend cadeautje voor wie u na aan het hart ligt, deze lieve knuffelspaniel doe Gosig heet. Bij Ikea, euro7,99

Een chocotelegram. Stel uw boodschap samen uit chocoladeblokjes van Callebaut. Letters, tekens en cijfers in chocolademelk en spaties in witte chocolade. Dozen vanaf euro6,10. Te bestellen via www.chocotelegram.be

Om in een comfortabele positie te surfen en te werken. Steun voor draagbare computer Bräda. Ikea, euro16,95.

Keukenset Rituals, detergent, zeep en lotion voor de handen. Van euro4,90 tot euro12,90.

Dit hoesje moet uw iPod beschermen tegen het vallen. Bestaat in silicoon anti-stofhoesje (van euro13 tot euro15 ), in nubuck étui met bevestigingshaak (van euro15 tot euro20) of het portemonneetype met druksluiting (Case Logic euro20 tot euro35 )

What’s cooking? heet het elektronische spelletje met de bruisende Jamie Oliver en meer dan 100 recepten en adviezen van die bekende Engelse tv-kok. DS Atari, van euro35 tot euro45.

Pizza Wheel, de pizzasnijder van Ar+Cook in zink (euro19,95) of titaan (euro22,95).

Draagbare lader van Oyama. De Hercules OY 400 heeft een batterij met een vermogen van 2000 mAh of 30 uur ononderbroken muziekplezier. Werkt via het stopcontact, usb-poort of aansteker. Compatibel met de meeste spelers. euro34,90.

Een droomkapsel creëert u met deze hippe rode stijltang. Babyliss, Pro 230 Steam, euro99,90.

De cadeaucheques

– Cadeaubox: tussen de ver-schillende culinaire of andere idee-en zit ook de cadeaubox Culinaire ontdekking: een diner voor twee in een van de beste restaurants van België (euro89,90 – info:

www.cadeaubox.be

– Vivaboxes: geschenkencheques vanaf euro35, voor een waaier van mogelijkheden: concerten, wellness, parfums, electronica. Info:

www.vivaboxes.be

– Bongo: kennismakingstickets voor elke stijl en prijs, zoals Bongo Lazy Sunday met een keuze uit 42 activiteiten voor twee: www.bongo.be

SLIM.STIJLVOL.

Met een platenspeler met usb-slot krijgen uw oude platen een nieuw leven. U kunt ze omzetten in digitale bestanden, opnemen op een harde schijf en er een cd’tje van branden. Alle merken euro60 tot euro200.

Heerlijk warme, lange handschoenen in leer en wol, speciaal voor 3 Suisses ontworpen door Véronique Branquinho, euro 70

Harde schijf van Toshiba in mooie kleurtjes. Dit opslagmedium weegt amper 155 gram en heeft een capaciteit van 160 tot 400 Gigabyte. Van euro70 tot euro140.

Puma uurwerk uit de collectie Volvo Ocean Race. Sober, sportief en elegant. euro 129

Waarom zou u Maasmechelen Village links laten liggen? Merkproducten zijn er van 33 tot 70% goedkoper, zoals deze vergulde set voor de badkamer, (vanaf euro5,30).

Dit weerstation van Oregon kan het weer tot vijf dagen op voorhand voorspellen en dit in meer dan 2000 zones ter wereld. Van euro69 tot euro99.

Verkoopinfo zie pagina 175.

GEZELLIG.

De enige echte Toon

Acht jaar na zijn dood blijkt Toon Hermans onsterfelijk. Zijn anekdotes, gedichtjes en andere gevleugelde woorden duiken nog bij alle scharnierpunten in het leven op. Vandaag is de dag combineert rake invallen met tekeningen en schilderijen van zijn hand. Het blader- en kijkboek van een grote meneer. Vandaag is de dag , Toon Hermans, Uitg. De Fontein, euro 19,95 (isbn: 978 90 261 2480 8).

Nakhur en co

Dat Eskimo’s ontelbaar veel woorden hebben voor de kleur van sneeuw, is niet meer dan een hardnekkige mythe. Maar dat er in bepaalde talen heel bizarre woorden en uitdrukkingen bestaan, is wél correct. In dit boekje staan de grappigste opgesomd. De titel hebben we te danken aan het Perzische woord Nakhur, dat slaat op een kameel die geen melk geeft zolang niemand zijn neusgaten kietelt. De gekietelde kameel , Adam Jacot de Boinod, Uitg Mouria, euro 10 (isbn: 978 90 458 0075 2).

Alles over de Grote Oorlog

Dit luxueuze boek werd uitgebreid met leuke gadgets, waaronder een cd met originele ooggetuigenverslagen van veteranen en tal van replica’s van documenten uit die tijd. De Grote Oorlog komt overtuigend – soms zelfs beangstigend realistisch – tot leven. 1914-1918. Het westelijke front in de Eerste Wereld-oorlog , Gary Sheffield, Uitg. Kosmos, euro 39,95 (isbn: 978 90 215 3233 2).

Voor Beatlesfans en tijdgenoten

De definitieve biografie, wordt dit boek van Philip Norman genoemd en gezien deze turf zo’n 850 bladzijden telt, zal dat wellicht niet ver van de waarheid liggen. In ieder geval een echte aanrader voor de fans én voor iedereen die het tijdsbeeld en de sfeer van toen wil herbeleven. John Lennon, Philip Norman, Uitg. VIP, euro 34,95 (isbn: 978 90 229 8949 4). Nostalgische woonideeën

Mooi design is tijdloos en dat wordt nu ruim-schoots bewezen door de comeback van de Tulipstoelen en andere klassiekers van de ooit zo verguisde jaren 70. Nu komt het eropaan ze weer te integreren in een modere kamer, zonder dat ze er gaat uitzien als een interieur uit een teletijdmachine. Dit inspirerende boek helpt daar ongetwijfeld bij, maar het is daarnaast ook gewoon een mooi, wat nostalgisch kijkboek. Retro Wonen , Andrew Weaving, Uitg. Kosmos, euro 19,95 (isbn: 978 90 215 3911 9). Kookbijbel

Natuurlijk is er ook de nieuwe Jamie Oliver en natuurlijk is het moeilijk kiezen tussen prachtige kookboeken van oude en nieuwe waarden. En toch... is dé traktatie voor iedereen die graag kookt, De Grote Larousse gastronomique. Onder leiding van incontournable Joël Rebuchon verwent deze turf u met 4000 artikels, 1700 foto’s en 2250 recepten: een cadeau dat een familiestuk wordt. De Grote Larousse gastronomique , Joël Rebuchon, Uitg. Kosmos, euro 89 (isbn: 978 90 215 3036 9).

Gilda Benjamin, Virginie Draelants, Jean-Claude Verset

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content