© FOTO'S ISOPIX

Geroosterde wijting met pistachenoten, amandelschilfers, vanille en dragonscheuten

(Voor 4 personen)

40 g ongezouten gepelde pistachenoten, 30 g amandelschilfers, 30 g pistachenotenpoeder, 1 vanillestokje, olijfolie, zout, peper van de molen, 8 wijtingfilets op vel, enkele dragonscheuten.

1 Hak de pistachenoten grof en meng met de amandelschilfers en het pistachenotenpoeder.

2 Snij het vanillestokje in de lengte open. Schraap er met een mes de zaadjes uit. Doe bij de notenmengeling. Voeg 4 eetlepels olijfolie toe, breng op smaak met peper en zout, en meng.

3 Warm de oven voor op stand 6 (180°C). Leg de wijtingfilets op een bakplaat met bakpapier. Bedek ze met de notenbereiding. Laat 20 minuten bakken in de oven.

4 Haal de wijting uit de oven, verdeel over de borden en leg er wat dragonscheuten op. Dien meteen op met aardappelen geprakt in olijfolie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content