© ISOPIX

Gepocheerde eieren meurette

(Voor 4 personen)

2 rode uien ? 2 el druivenpitolie ? 40 cl rode wijn ? 20 g boter ? 200 g spekreepjes ? 1 el azijn ? 8 eieren ? 4 sneden briochebrood of wit brood ? zout ? peper ? oe bussel bieslook.

? Pel de uien en hak fijn. Laat vijf minuten stoven in olie op een zacht vuur, breng op smaak met zout. Deglaceer met de wijn en laat tien minuten inkoken op een hard vuur. Zet het vuur zachter en roer met een houten spatel de stukjes boter onder de bereiding.

? Bak de spekreepjes zonder vet, laat ze uitlekken op keukenpapier en doe ze bij de wijnsaus.

? Breek elk ei in een apart kopje of schaaltje. Giet 2 cm water en de azijn in een pot, breng aan de kook en pocheer de eieren drie minuten.

? Haal de gepocheerde eieren met een schuimspaan uit het water en laat uitlekken op een propere doek.

? Toast het brood.

? Dresseer de eieren op een bedje van uienwijnsaus, werk af met gesnipperde bieslook en peper van de molen. Leg het geroosterd brood op het bord en dien op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content