© Stockfood/Isopix

Geitenkwarktaart

6 personen ? 2 uur

? 400 g geitenkwark ? 250 g kwark ? 3 eieren ? oe kl vanille ? 100 g honing ? 1 el maïzena ? citroen: 1 kl schil + 2 el sap ? 30 g pistaches, gehakt

Voor het deeg ? 100 g bloem ? 75 g amandelmeel ? 100 g boter, in stukjes ? 60 g suiker ? 1 snuifje zout ? oe kl kaneel ? 1 ei

1. Kneed alle deegingrediënten. Voeg eventueel wat water toe. Vorm een bol, wikkel in folie en leg 30 minuten in de koelkast.

2. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de vorm (24 cm diameter). Rol het deeg uit tussen bakpapier en leg in de vorm. Snij de randen weg, bak 10 minuten blind in de oven en laat afkoelen.

3. Meng alle overige ingrediënten tot beslag, behalve de pistaches. Giet in de vorm en bak 45 minuten gaar op 160°C. Laat afkoelen, snij de taart, druppel er honing over en werk af met pistaches.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content