© FOTO'S ISOPIX

Gehakt parmentier van zalm en prei

(Voor 4 personen)

500 g aardappelen, 400 g witte preistengels, 600 g zalmfilet, een handvol peterselie, 40 g paneermeel, 10 cl melk, 80 g boter, 150 g volle room, 100 g chorizo in dunne plakjes, zout, peper van de molen.

1 Warm de oven voor op 180°C (stand 6). Schil, was en snij de aardappelen doormidden. Laat 20 minuten stomen. Was de prei, snij ze in stukken en laat 10 minuten stomen. Spoel de zalm, dep droog en snij hem grofweg in stukken. Was en droog de peterselie en mix de peterselie met het paneermeel in de hakmolen.

2 Plet de aardappelen met een pureestamper. Verwarm de melk en roer ze door de puree. Voeg daarna stukjes boter toe, kruid de puree, roer hem goed om en hou warm.

3 Breng een laag puree aan op de bodem van een gratineerschaal. Breng vervolgens een laag zalm, een laagje room, een laag prei en plakjes chorizo aan. Breng op smaak met peper en zout. Breng daarna elke laag opnieuw aan.

4 Bestrooi met paneermeel, leg er de rest van de plakjes chorizo op. Zet 40 minuten in de oven en dien meteen op.

FRANCOISE PLUME – FOTO’S ISOPIX

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content