© Stockfood/Isopix

Gegrilde kip met een frisse sla

4 personen ? 1 uur

? 600 g kip ? 500 g watermeloen, in blokjes ? 300 g Spaanse groene pepers ? 5 el basilicum ? 2 el peterselie, gehakt ? citroensap ? 100 g feta ? oe kl komijnpoeder ? 1 kl oregano ? 1 kl roze peperbollen ? olijfolie ? peper en zout

1. Spoel de kip en dep droog. Meng drie el olie met drie el citroensap, één kl zout, komijn, oregano, peterselie en peper. Hou twee el marinade opzij, giet de rest over de kip en laat 30 minuten trekken in de koelkast.

2. Verwarm de grill. Meng de meloen met de overige marinade en verkruimel er de feta en roze peper over. Werk af met basilicum, citroensap, olie en peper.

3. Bak de kip aan elke kant zo’n zeven minuten op een ingevet rooster. Bak de pepers in een hete pan met olie tot ze blakeren en kruid ze met peper en zout. Serveer alles samen.

Lekker met geroosterd brood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content