© ISOPIX

Gegrilde aubergines met tomaat en kalfsgehakt

(Voor 4 personen)

2 aubergines – olijfolie – 1 teentje look – 1 kleine ui – 500 g kalfsgehakt – zout – peper – komijnpoeder – takjes koriander – 2 potjes Griekse yoghurt – sap van een halve citroen – 2 kleine tomaten – 40 g pijnboompitten.

– Warm de oven voor (180°C, stand 6). Was de aubergines, snij ze in de lengte door en snij het vruchtvlees met de punt van een mes kruiselings in. Leg de aubergines met de platte kant op een geoliede ovenplaat. Laat 30 minuten bakken.

– Hak de look en de ui fijn. Fruit vijf minuten in een pan met wat olie. Voeg het gehakt toe, breng op smaak met peper, zout en enkele snuifjes komijn. Laat tien minuten bakken, roer geregeld om. Laat wat afkoelen.

– Haal de blaadjes van de koriander en hak fijn. Meng een eetlepel in een kom met de yoghurt, het citroensap, een eetlepel olie, peper en zout en zet koel. Snij de tomaten in blokjes, doe ze bij het vlees met nog wat koriander en de pijnboompitten.

– Draai de aubergines om zodra ze klaar zijn. Spreid er het gehakt over uit. Zet nog vijf minuten onder de ovengrill.

– Bestrooi de aubergines met de rest van de koriander. Giet er nog een scheutje olie over en dien meteen op met de yoghurtsaus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content