Geen titel

Video

Ik ben op zoek naar de video Ik had vijf zonen van The Sullivans. Mijn moeder moet de film gezien hebben in de jaren 50 en ze vertelde me er vaak over. Wij waren een gezin met vijf zonen en daarom zou het me verheugen of iemand mij die video zou kunnen bezorgen of mij een tip geven waar ik hem zou kunnen vinden.

Vriendinnen

Ik heb mijn vriendinnen uit de rhetorica onlangs uitgenodigd om een bezoek te brengen aan onze school van weleer, het ‘Pensionnat pour demoiselles’ in Hannuit. In mei wil ik nog meer klasgenootjes van toen samenbrengen want we studeerden daar net 50 jaar geleden af. Bij het bekijken van foto’s herinner ik me enkele namen, maar vele ex-klasgenoten zijn moeilijk terug te vinden omdat ze de naam van hun man dragen. Daarom doe ik een oproep om mee te komen vieren. Veel van onze vriendinnen kwamen uit Vlaanderen, o.a. uit Limburg (Neeroeteren, Lommel,...) en Vlaams-Brabant (bijv. Orsmaal.)

Gezellige Guido

Ik ben op zoek naar de tekst van gedichten van Guido Gezelle. Het ene is De krekel en de mier en het andere Hoe zere vallen ze af. Wie kan mij helpen?

Jazzlegende

Een biografie van Cole Porter is een muzikale film die in de jaren 90 op tv werd uitgezonden. Ik vind hem nergens meer. Kan iemand mij helpen?

Oude reclame

Ik ben al lang op zoek naar een reclameprent van een koekjesmerk. Het werd gepubliceerd in tijdschriften in de jaren zeventig en stelt een sneeuwlandschap voor, met een verlicht huisje. Wie heeft een afdruk?

Liefdesmuziek

Vrienden van mij zijn bijna 50 jaar getrouwd. Toen mijn vriend zijn legerdienst deed, werd vaak een liedje van Bob Davidse gespeeld, Maria – Maria, dat ook bij zijn vrouw in de smaak viel. Bij Vragen staat vrij op Radio 2 kregen ze te horen dat het niet meer te vinden was. Misschien zijn er lezers die mij tegen vergoeding een kopie kunnen bezorgen. Het zou mijn vrienden veel plezier doen.

Theater

Ik ben op zoek naar de tekst van een theaterstuk, namelijk de éénakter Escurial van Michel de Ghelderode. Weet iemand waar ik deze kan vinden?

Familiefoto

Wie kan meer vertellen over de mensen op deze foto? Hij is vermoedelijk genomen eind jaren 40 of begin jaren 50 in Gerheide (Balen) bij de familie Geubbelmans-Bogaerts. Op de foto staan o.a. Rosalia Bogaerts, Louis Weckx en Maria Geubbelmans, maar wie zijn de anderen? Vermoedelijk gaat het om familieleden van Louis Weckx. Wie weet meer?

Klasgenootjes

Ik ben op zoek naar twee klasgenoten uit mijn vroegere school in Salzinnes (Namen), aan de Rue Alfred Bequet 14. Het gaat om Mimi Donders en Marie-Jeanne Van Den Eynden. Neem a.u.b. contact op !

Filip Godelaine

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content