© ISOPIX

Gamba’s met pittige tomatensaus en rijst

(Voor 4 personen)

250 g basmatirijst ? zout ? 1 ster-anijs ? 5 laurierblaadjes ? 1 stukje kaneel ? 1 ui ? 2 teentjes look ? 2 ro- de pepertjes ? 800 g tomaten ? 2 el kokosolie ? 1 el kerriepasta ? 200 ml visfond ? 400 g gamba’s ? 2 el limoensap ? 1 mespunt kandijsuiker ? 1 el vissaus.

? Kook de rijst in gezouten water, samen met de steranijs, 1 laurierblaadje en het stukje kaneel.

? Hak de ui en de look fijn. Was de pepertjes, snij ze door in de lengte, verwijder de zaadjes en snij daarna zeer fijn. Dompel de tomaten in kokend water, verwijder de schil, snij ze in vier en verwijder de zaden. Snij daarna het tomatenvlees in stukjes. Warm olie in een pan en fruit de ui, look en pepertjes. Voeg de kerriepasta toe, meng en deglaceer met visfond.

? Voeg de tomaten en de rest van de laurier toe. Laat 15 minuten koken op een zacht vuur.

? Spoel de gamba’s en gaar ze in de saus. Laat niet koken. Voeg limoensap, suiker en vissaus toe. Verdeel over de borden en dien op met rijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content