Vetarme ham, margarine die de cholesterolspiegel doet dalen, sinaasappelsap met extra calcium enzovoort, enzoverder: nieuwe producten overspoelen de voedingsrekken in de supermarkt. De consument geraakt er soms zijn weg in kwijt! "De koppeling tussen voeding en gezondheid is nochtans van alle tijden", weet professor Voedingsleer Nathalie Delzenne. "Hippocrates zei reeds: maak van uw voedsel uw medicijn.
...
Functionele voeding in het oog van de storm
Kunnen we onze slechte cholesterol echt verlagen door margarine met plantensterolen te eten in plaats van boter? Onze weerstand vergroten door bij het ontbijt een portie probiotische yoghurt te drinken? Er verschijnen steeds meer functionele voedingsmiddelen op de markt, die steeds sterker hun vele verdiensten roemen. Mogen we dit allemaal geloven?
Verder lezen?
Plus Magazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Plus Magazine
Ik neem een abonnement Ik ben al abonneeVerder lezen?
Plus Magazine-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Plus Magazine
Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee