© STOCKFOOD/ISOPIX

Focaccia

1 stuk ? 40 minuten + rijzen + 40 minuten in de oven

? 1 el gist ? olijfolie ? 2 uien, gesnipperd ? 1 el zout ? 250 ml melk ? 2 kl bruine suiker ? 850 g bloem ? 2 el tijm

1. Los de gist al roerend op in 250 ml warm water en zet opzij tot er zich schuim vormt.

2. Karamelliseer de uien met wat zout.

3. Voeg melk, zout, suiker en 425 g bloem bij het water, kneed en voeg geleidelijk de rest van de bloem toe.

4. Leg het deeg in een ingevette kom, dek af met een vochtige doek en laat rijzen tot het in massa is verdubbeld (ongeveer 1,5 uur).

5. Sla het deeg plat en laat één uur rijzen. Pons het deeg, vorm het op een bakplaat en werk af met ui en tijm.

6. Verwarm de oven voor op 230°C. Laat nog 45 minuten rijzen. Bak in 40 minuten goudbruin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content