© Stockfood/Isopix

Erwten-en-muntkroketjes

4 personen ? 30 minuten

? 200 g (verse) erwten, gedopt ? 150 g bloem ? 150 g ricotta ? 2 eieren ? oe kl bakpoeder ? 3 takjes munt ? plantaardige olie, om te frituren ? 1 citroen ? peper en zout

1. Blancheer de erwten vijf minuten en giet ze af.

2. Rits de muntblaadjes van de takjes en hak ze fijn. Snij de citroen in partjes.

3. Klop de eieren los met de ricotta, de bloem, het bakpoeder, peper en zout. Roer er de erwten en munt door en laat een uur rusten onder een doek.

4. Verwarm de friteuse tot 180°C. Vorm deegballetjes en bak ze enkele minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Kruid af en serveer met de citroenpartjes. Heerlijk met een yoghurtsausje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content