Een work-out voor je gelaat

Een stralend gezicht kan je op een natuurlijke manier trainen. Door je aangezichtsspieren te trakteren op een work-out ga je verslapping tegen en creëer je een fittere look. Facebuilding is makkelijk, snel en voor iedereen haalbaar.

Anne Roggen doet al 20 jaar aan facebuilding en stelde de methode in haar nieuwe boek verder op punt. “De oefeningen zijn gebaseerd op isometrische krachttraining: je gelaatsspieren worden getraind zonder dat er beweging plaatsvindt. Je vingers zorgen voor een tegendruk maar die moet perfect in evenwicht zijn met de spanning van de spier. Dus nooit aan je huid trekken. Net als bij gewone krachttraining, worden ook je gelaatsspieren na een poos voller en steviger. Bestaande diepe rimpels gom je hiermee niet weg maar je voorkomt wel dat je aangezicht spiermassa verliest en je bezorgt jezelf een frissere uitstraling. Op dagen dat je je wat minder voelt of na een korte nacht, geeft dit ook een boost aan je bloeddoorstroming.”

Tegen kraaienpootjes

Plaats je wijsvingers naast je buitenste ooghoeken. Probeer je ogen samen te knijpen. Oefen tegelijk druk uit met je wijsvingers om de huid op haar plaats te houden. Let op dat je je huid niet naar achter trekt.

Tegen wegzakkende mondhoeken en hangwangen

Beweeg je onderkaak naar beneden en span je lippen lichtjes over je tanden. Plaats de uiteinde van je wijsvingers schuin naar beneden in je mond, zonder dat je je mondhoeken uit elkaar trekt. Probeer een letter O te vormen en je mond zo te verkleinen. Je vingers geven voldoende tegendruk om je mondhoeken op hun plaats te houden.

Voor strakke kaak- en halscontouren

Leg je vuisten onder je kin. Duw de huid onder je kin niet naar voor. Probeer je mond te openen door je onderkaak naar beneden te bewegen. Oefen met je vuisten tegendruk uit om die beweging te verhinderen.

Tegen een onderkin

Sluit je mond en rol je tong zo ver mogelijk naar achter in je mond. Ontspan en herhaal.

Tegen wallen

Plaats je vingertoppen een centimeter onder je ogen, op de onderste rand van je oogkassen. Probeer je onderste oogleden opwaarts te bewegen. Oefen met je vingers net voldoende druk uit om die beweging tegen te houden. Als er kraaienpootjes ontstaan, verminder dan de druk.

Goed om weten

Oefen eerst voor de spiegel.

Gebruik vooraf geen huidcrème om te voorkomen dat je vingers wegglijden.

Hou elke oefening acht tellen aan, herhaal vijf keer.

Hou je gezicht fit, 20 oefeningen voor sterke gelaatsspieren — Anne Roggen — € 12,99, e-book € 4,99 — isbn 9789082358230 Bestellen enkel via www.facebuilding.be

KARI VAN HOORICK

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content