Een nieuwe bril en 10 jaar jonger!

U hebt zin om iets aan uw gezicht te veranderen? Niets is makkelijker! Het volstaat om van bril te wisselen en uw look aan te passen. De foto’s van onze lezers Rosette, Jean-Pierre en Claudine tonen de metamorfose die een nieuw montuur kan inluiden.

Brildragers weten het maar al te goed: gewoon al het feit dat u een bril draagt, maakt een aantal veranderingen en aanpassingen aan uw hele look noodzakelijk. Uw kapsel, uw make-up, zelfs uw garderobe smeekt om in harmonie gebracht te worden met uw bril, zeker als u een montuur met wat fellere kleuren hebt gekozen.

Op deze pagina’s stelt onze mode-equipe – fotograaf Benny De Gove, styliste Martine Olivier en schoonheidsspecialiste Laurence D’Audemi – onze eendagsmannequins Rosette, Jean-Pierre en Claudine een heel nieuwe look voor. En ze voegt er speciaal voor u een aantal meer algemene raadgevingen aan toe, zodat u ook kunt pronken met de mooiste monturen.

Onze raad voor kapsel en make-up

Claudine en Rosette werden gemaquilleerd door Laurence Daudergnies van Dior.

n “Bij Rosette, een brunette, bracht ik de fond de teint Diorskin Ultra Mat, de Pinceau Skin Flash tegen kringen onder de ogen en de Diorskin Poudre libre aan. Daarna gebruikte ik een potlood met oogpoeder Marron Glacé, de Eyeliner Violet Précieux, het vijfkleurige palet Stylish Move voor de ogen en het palet Dior Détective 002 op de wangen. Voor de contouren van de mond koos ik het potlood Crayon Mystic Mauve, daarna bracht ik de transparante Gloss 001 aan, en tenslotte de nieuwe mascara Diorshow Unlimited, zwart, geïnspireerd op de make-up van de modeshows Galliano.”

n “Bij Claudine, een blondine, gebruikte ik dezelfde producten, soms in een wat meer heldere nuance, zoals het wenkbrauwenpotlood Sable nr. 435, het palet Secrets Charm voor de ogen, het palet Dior Détective 001 Beige Vibration op de wangen en een potlood Rose Candy, aangebracht met een wattenstaafje voor meer naturel.”

Zij die een glamoureuze mond wensen, wat heel mooi kan zijn bij een bril, kunnen eens de nieuwe versie van het mystieke Rouge Dior (euro27,22) proberen. Het is de meest verkochte lipstick ter wereld, in 32 tinten te verkrijgen en met als uithangbord de mooie Monica Bellucci. Laurence heeft ook het kapsel van onze drie lezers bijgewerkt, want ook het kapsel moet worden aangepast. “Jean-Pierre heb ik wat bijgeknipt om zijn gezicht vrij te maken. Bij Rosette heb ik de zijkanten wat bijgeknipt, zodat haar kapsel wat lichter werd en haar gezicht wat meer open. Aan de wortels gaf ik het haar wat meer volume en een wat lossere, nonchalante stijl. Claudines haar heb ik wat uitgedund, de achterkant wat ingekort en het vooraan gebrusht om wat body te geven aan haar fijne haar.”

Goed om te weten

n Een bril kan soms streng ogen, daarom is een jonge, vlotte en sympathieke snit aan te bevelen.

n Draagt u een brede bril, rechthoekig of vlindervormig, vermijd dan een te volumineus kapsel aan de slapen, zo houdt u uw gezicht in evenwicht. Een pony kan een oplossing bieden.

n De bril met klein montuur (of zonder montuur) die met moeite voorbij de ogen komt, staat perfect bij kleine gezichten maar vraagt een kapsel dat het gezicht vrijmaakt of een korte coupe zoals Jean Seberg. Zeker geen klassieke carré die als een gordijn voor het gezicht hangt. Bent u groot, dan kunt u het best uw haar lang en los houden, met of zonder extra volume.

n Kiest u een groot, eerder opzichtig montuur – een perfecte kezue als uw ogen wat uit elkaar staan -, respecteer dan de proporties en laat uw haar bij voorkeur wat langer en losser, met wat meer volume aan de zijkanten.

Advies voor een perfecte make-up

Draagt u een bril, dan zijn de vorm en de montuur belangrijk voor de manier waarop u zich maquilleert en uw haar draagt. De kleur van de glazen speelt echter ook een rol, evenals het type van de correctie. Stéphanie Douszka (*), schoonheids- en kleurenspecialiste bij Marianne Gray, geeft ons enkele raadgevingen:

n Met lichtgefumeerde glazen kunt u uw maquillage wat accentueren en u aan eerder neutrale, maar toch geprononceerde kleuren houden, zoals bruin en grijs.

n Glazen voor bijzienden maken de blik kleiner dus moeten de ogen wat groter. Hoe u dat doet? De ogen aanzetten met een nette, niet te dikke lijn van potlood of eyeliner en wat kleur op het beweeglijke ooglid. Is het oog eerder rond, dan kiest u voor een wat somberder kleur aan de wimpers. Het geheel wat opklaren kan door een iriserende schaduw aan te brengen onder de wenkbrauwboog.

n De glazen voor verzienden hebben het effect van een loep, dus moet de blik eerder verkeind worden. Hoe doet u dat? Het oog fijn hertekenen met eyeliner of potlood en een matte schaduw, allebei in dezelfde zachte, onopvallende tint. Op de plooi van het bovenste ooglid mag een beetje schaduw worden aangebracht en de wimpers worden lichtjes aangezet.

n Wie astigmatisme heeft, moet de ogen accentueren. Hoe? De contouren aanzetten door met een moussestaafje een wat dikkere streep aan te brengen en een beetje kleur aanbrengen. Harde kleuren als brons en antraciet het best vermijden. De wimpers overvloedig aanzetten en de mascara tot aan de slapen trekken.

n Wie een bril draagt, moet de minste oneffenheden van de oogleden en de oogranden wegwerken. Want een bril accentueert de onregelmatigheden.

Wat mascara betreft: onmogelijk om de mascara weg te laten, want ze opent de blik en zet de ogen in de kijker. Wil je niet dat de wimpers de glazen raken, geef ze dan een zijwaartse beweging mee.

Ons modeadvies

Het summum van elegantie? Op een subtiele manier de bril afstemmen op de kleren. Zo refereert een fuchsia montuur naar een sjerp in Chinawol, een wit montuur past perfect bij een wit-zwart versierde bloes, een zilverkleurig montuur is perfect op een parelgrijze trui,... Maar laat zeker uw fantasie de vrije loop, want ook contrasten kunnen leuk en verrassend zijn. Eigenlijk hebben we vaker de neiging om onze accessoires te kopen in functie van onze kleren. Maar waarom zouden we het niet eens anders doen?

Eén raad nog van de styliste: als u een bril draagt, beperkt u zich het best tot één juweel. Ofwel een kort halssnoer, ofwel een hanger, ofwel een ruime armband of een paar oorbellen. Maar zeker geen overdaad!

(*) Salon Marianne Gray, op de hoek van de Hoedenmakersstraat en de Viooltjesstraat, 1000 Brussel, 02 511 00 01 – www.mariannegray.com

Tekst: Virginie Draelants – Foto’s: Benny De Grove

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content