Een hele dag stralend jong

Dankzij telkens nieuwe ontdekkingen in de laboratoria, evolueert de verjongende cosmetica met reuzenschreden. Uiteraard krijgt u ook zin om alles eens uit te proberen, als eerste stap naar een efficiënte verzorging op maat...

Verzorgingsproducten worden met de dag belangrijker. Ze nemen nu al het leeuwendeel van de cosmeticaverkoop op zich, vóór de parfums en de make-up. Blijkbaar hebben we allemaal begrepen hoe belang-rijk het is om ’s ochtends en ’s avonds een crème aan te brengen. Hydraterend en voedend is een minimumvereiste, maar ook de antirimpelwerking, stevig-heid en verjonging winnen steeds meer aan belang. De actieve bestanddelen van de nieuwste producten dringen door de opperhuid heen tot op – en zelfs tot in – de lederhuid. De Capture XP van Dior is daar een mooi voorbeeld van: het stimuleert de moeder-stamcellen om dochtercellen aan te maken, wat resulteert in een snelle verjonging. Nieuw en revolutionair!

Van ’s ochtends...

De ochtend is het ideale moment om de huid te hydrateren en te voeden. Maar kunnen we tegelijk een nieuw hydraterend product uitproberen – Chanel heeft net een interessante nieuwkomer op de markt gebracht: Hydramax + Active – én vechten tegen de tekens van de tijd? “Kies voor een antirimpelconcentraat (een serum) om ’s ochtends en ’s avonds onder uw verzorgingscrème aan te brengen”, raadt Marie-Hélène Lair van Chanel aan. “Dat komt het antirimpeleffect én de stevigheid ten goede. En vergeet ’s ochtends vooral geen goede hydraterende en beschermende crème, tegen de gevolgen van de pollutie.”

Over hoe we ons kunnen wapenen tegen UV-straling, dé grote verantwoordelijke van huidveroudering, zijn de dermatologen het niet eens. Sommigen raden aan, het hele jaar door een filter aan te brengen (de UVA-stralen zijn ook aanwezig bij bewolkt weer), anderen vinden het beter enkel in de zomer voor een extra bescherming te kiezen zodat de huid gestimuleerd wordt om ook een eigen natuurlijke afweer aan te maken en zichzelf te beschermen. Efficiënte dagcrèmes met UV-bescherming dringen niet doorheen de huid want de filters moeten aan de oppervlakte blijven. We brengen ze bovenop de maquillage aan, telkens wanneer nodig gedurende de dag, en we vergeten daarbij de handen en de hals niet (UV Plus Clarins, UV Essentiel Chanel Précision,...).

Goed om te weten: ook make-up helpt tegen UV-straling en pollutie. Een reden te meer om altijd een goede fond de teint aan te brengen (bijv. Fond de Teint serum Capture Totale Dior).

...tot ’s avonds

Sterk verjongende producten brengen we het best ’s avonds aan. “Het is voor-al ’s nachts dat de huid regenereert”, legt Etienne Soudant uit. Hij is chronobioloog en directeur bij de groep Bogart. “Tegen middernacht bereikt die activiteit een hoogtepunt, vandaar dat we beter vroeg gaan slapen... en lang genoeg in bed blijven want nachten van 8 uur slaap houden de huid gaaf.”

Of we regelmatig van crème mogen veranderen? Daniel Maes van Estée Lauder maant tot voorzichtigheid aan: “Het is echt nodig één of twee potjes helemaal uit te gebruiken om het effect ervan te zien. De huid heeft 28 dagen nodig om zich te vernieuwen. Af en toe kan wel eens van product veranderd worden, zeker bij de wisseling van de seizoenen (voorjaar, herfst), want dat activeert de opperhuid. Maar de meeste merken raden aan daar voorzichtig mee om te springen omdat het gevaar be-staat dat het verjongende potentieel dat de huid in zich draagt, snel wordt opgebruikt. Door de cellen te vaak te stimuleren, riskeren ze uitgeput te geraken.

Goed om te weten: indien u opge-zwollen oogleden hebt of wallen onder de ogen, kunt u ’s ochtends uw antirimpelcrème en ’s avonds een specifieke gel tegen wallen aanbrengen (bijv. Masque Contour yeux Sisley). n

Info:

alle producten in de parfumeriezaak – Lierac en Vichy in de apotheek.

Virginie Draelants

Partner Content