Een gave huid voor iedereen

Zin om uw gezicht te laten stralen door een ietwat gedurfde make-up? Meer dan ooit is het aanbod van nieuwe producten aangepast aan persoonlijke smaken en behoeftes. Gouden raad voor een gave huid.

Info: in de parfumerie, behalve Lavera bij Di en in natuurwinkels – Vichy in de apotheek – L’Oréal en Nivea in warenhuizen.

De huid is het meest uitgestrekte orgaan van ons lichaam. In een oogopslag legt ze onze ziel bloot. Een matte of fletse teint, wallen onder de ogen, een vermoeid en getrokken gelaat... Gelukkig kunnen we de natuur een handje helpen... als dat nodig is.

Licht maestro, please!

Aangezien er geen twee individuen identiek zijn, is het echt wel moeilijk om de fond de teint te kiezen die perfect bij u past. Het wondermiddel om dit te voorkomen is een fond te teint op maat. Zo goed als alle merken brengen nu dergelijke producten op de markt met als enig doel: een gave en natuurlijke huid voor iedereen.

Maar wat is dat, een gave huid? Daar zijn alle schoonheidsspecialisten het over eens: een stralende gelaatskleur, alsof het van binnenuit werd verlicht, en een gladde huidtextuur vormen de essentie.

En hoe slaagt men erin een product te voorschijn te toveren dat nuttig is voor iedereen maar dat toch aan uw persoonlijke behoeften kan worden aangepast? Meer bepaald voor de iriserende en lichtgevende effecten hebben de grote merken een beroep gedaan op de meest geavanceerde spitstechnologie die vaak ook in de autoindustrie wordt gebruikt. Voorbeelden zijn: het titaan in Individualist van Estée Lauder, de reflecterende pigmenten en ronde partikeltjes in het nieuwe Pro Lumière van Chanel, de samenvoeging van twee soorten poeders in Stay Real van Nivea.

Zwart maakt geen deel uit van het spectrum van huidskleuren en wordt vervangen door pigmenten van blauw cobalt die het licht reflecteren.

Goed om te weten: Om goed te kiezen, kunt u een fond de teint testen op de hals. Een handigheidje van Filbur, de make-upspecialist van Nivea, is de flacon gedurende dertig seconden te schudden en de textuur daarna in de hand op te warmen.

Een volledige verzorging

Een fond de teint heeft niet enkel tot doel de huid te maquilleren, maar ook ze optimaal te verzorgen. Of ze zich profileren als anti-UV, antirimpel, faceliftend, gevitamineerd of hydraterend, al deze producten verdoezelen kleine probleempjes. En ze leggen zich als een beschermende en verkwikkende sluier over de huid.

Wie er vaak vermoeid uitziet, zal heil vinden in het nieuwe Infaillible van L’Oréal. Het staat borg voor een frisse en roze gelaatskleur, een hele dag lang. Voor de haastigen is er de ’twee in één’ in een compact doosje: de Phyto-Teint Perfect van Sisley, half fond de teint, half verzorgingscrème, zacht tapoterend aan te brengen met een sponsje. Bij alle producten is comfort en perfecte smeerbaarheid verzekerd door het laagje was waarin de pigmenten en poeders zitten gevat. Het weldadige en hydraterende effect wordt verhoogd met natuurlijke extracten van gardenia, malve, linde en haver. Daarbovenop worden extra componenten toegevoegd: vitamines E en D bijvoorbeeld.

Goed om te weten: breng de fond de teint met de vingertoppen aan, werk vanuit het midden van het gelaat naar de randen toe. Op de plekjes die u iets meer gedekt wilt, haalt u iets minder textuur weg. Bewerk het met een borsteltje of sponsje.

Penselen

Niet enkel het gebruik van een fond de teint geeft onze huid een volmaakter uitzicht. Ook de concealers en de penseeltjes Pinceaux Lumière, die Yves Saint-Laurent als eerste op de markt bracht onder de naam Touche Eclat, camoufleren heel subtiel de kleine onregelmatigheden. Om rode vlekken en blos te maskeren, neemt u een corrector met groene tint, om blauwe walletjes te neutraliseren kiest u geel (Avène, Chanel). Een beige tint helpt littekens, kleine puistjes en witte vlekken van vitiligo weg te werken ( Dermablend van Vichy). De aanhangers van puur natuur vinden hun gading in de lijn Lavera, die een corrigerende stift op de markt bracht, de Bâton Correcteur, uitgeroepen tot Aanbevolen product van het jaar. (Bij Di). Een goed idee: net zoals de schilder zijn doek prepareert, moet ook op de huid een basis worden gelegd. Lisse Minute van Clarins geeft een bevredigend resultaat.

Goed om te weten: hoe zo’n concealer discreet aan te brengen? De maquilleur Bouzouk raadt aan om het in lichte toetsjes rond het te maskeren plekje aan te brengen, en het er daarna overheen te strijken. n

Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content