Een garderobe met pit!

Een bleke teint, vermoeide trekken. Dit moet het einde van de winter zijn! Energie opdoen in het zuiden zit er nog niet in. Dus duiken we onze garderobe in, op zoek naar opbeurende kleuren. Zoals roze, de tint die vorig seizoen al de winkelrekken kleurde.

Angst om voor Barbie door te gaan?

Zalmroze, knalroze, rozenrood,... Roze is er in zoveel tinten dat ze niemand onberoerd laat. Omdat ze zowel bruin als blond weet te flatteren, valt iedereen ervoor. Geen beter partner om de sporen van vermoeid-heid van uw gelaat te wissen.

Door er op een intelligente manier gebruik van te maken, zorgt deze haute couture kleur (Carven, bv.) ervoor dat u er niet als Hello Kitty bijloopt. Toch beducht voor overkill? Zorg dan voor roze accenten. Of laat roze in zee gaan met neutrale tinten als zwart, marineblauw, wit, grijs of beige. Eens de smaak te pakken, durft u zeker en vast gewaagdere combinaties aan, met rood of groen. Test ze uit! En een onfeilbare truc om er niet als Barbie uit te zien: trek er iets stoers bij aan (een leren jekker, motorlaarzen,...).

Met de nodige opmaak

Op momenten dat u er wat pips uitziet, moet u zich zeker niet laten gaan (al hebben we gauw die neiging). Een leuk kapsel, wat make-up, een gepaste outfit, liefst met een hakje,... en u zult zich niet alleen een stuk beter voelen, en zelfzekerder, u zult er meteen ook prima uitzien.

Uw eigen tinten

Uiteraard doet niet alleen roze stralen. U moet gaan voor de kleuren die u het beste tot uw recht doen komen. Is de meloenkleur met fluo trekje van de outfit hiernaast uw ding, dan moet u niet aarzelen. Maar het kan net zo goed geel zijn. Test wat kleuren uit voor de spiegel en houd daarbij de stofjes vlakbij uw gezicht. Vraag uw omgeving om raad als u twijfelt. En waarom niet te rade gaan bij een kleurenconsulent die voor u een persoonlijk kleurenpalet samenstelt? Houd er wel rekening mee dat uw huid evolueert, de kleur van uw haar veranderd is. En dat de tinten die u stonden toen u 20 of 30 was, vandaag misschien niet langer matchen.

Dan toch maar zwart?

U houdt van zwart, en dat is mooi meegenomen, want zwart staat u ook goed! Prima, maar zwart helpt niet om de winterblues te doen vergeten en weer kleur in uw gezicht te krijgen. Maak er daarom listig gebruik van, wetend dat het de tinten zijn die uw gelaat omringen die ertoe doen. Ga voor kleurrijke halsdoeken en sjaals. Of grote oorringen en een halsketting die uw teint doen oplichten. En ruil uw zwarte trui met rolkraag in voor een model met V-hals. Wat dacht u ervan om u helemaal in het zwart te steken, en dat dan te doorbreken met een felroze jasje, zoals hiernaast?

Beter te veel dan te weinig!

Met het einde van de winter in zicht, maken ook de eerste diëten weer hun opwachting! Te gebruiken met mate, want wat u aan de heupen kwijt raakt, gaat er ook af in uw gezicht... dat gaat invallen en u er nog pipser doet uitzien. Om te stralen doen we er soms beter aan vrede te nemen met onze lovehandles...

Foto’s: Julien Dewilde

Styling: Sonja Mertens

Make-up: Ad van Mierlo voor Dior

Tekst: Lise Leuven

Met dank aan Si Accomodi – ArcLinea keukens

Tekst: Lise Leuven

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content