Een gaaf velletje

Een gezonde huid is een frisse huid, stevig en strak. Om het zo te houden heeft ze een gerichte verzorging nodig. Op ons programma: reiniging in de diepte, scrubbing en microdermabrasie.

Om weerstand te bieden aan de dagelijkse agressie, ontwikkelt de huid allerlei mechanismen zoals celvernieuwing, productie van talg, verdikking van de hoornlaag... Maar in de loop van de jaren toppen deze prestaties wat af en wordt een duwtje in de rug welkom. In de praktijk betekent dit: één of twee scrubbings per week, een beschermende crème ’s morgens, een herstellende, verjongende verzorging ’s avonds en twee tot vier keer per jaar een zorgvuldig gekozen microdermabrasie (vanzelfsprekend niet in geval van couperose).

Reinigen en scrubben

We weten allemaal dat we ons gezicht zowel ’s morgens als ’s avonds moeten ontschminken. Maar één keer in de week is het goed om het gelaat te scrubben met een product aangepast aan het specifieke huidtype. “Deze handeling zorgt ervoor dat de nieuwe huidcellen worden aangepord om naar de oppervlakte te migreren”, legt Paolo Giacomini, directeur Recherche&Développement van Clinique uit. “Ingredienten als salicylzuur (aspirine) en glucosamine zorgen voor de verwijdering van dode huidcellen en stimuleren de cellulaire vernieuwing.”

Hebt u een eerder dikke, vette of gemengde huid? Dan zijn alle scrubbings toegelaten, deze met microkorrels inbegrepen. Bijv.: Gommage Microperlé Eclat Chanel, Exfoliant Visage Louis Widmer, Gommage Reva Botlux (euro36), Gommage Quotidien Eucerin (euro12). Bij een droge, broze, trekkende huid kiest u voor een zachte peeling zonder korrels, met eerder chemische dan mechanische werking. Bijv. gommages op basis van granen van de Fermes de Marie, die verzachten en u een stralende teint bezorgen. Een biologisch product is het masker op basis van zonnebloemen van Biguine (euro24,80).

Goed om te weten: met dubbelzijdige ontschminkdoekjes kunt u in één beweging zorgen voor uw dagelijkse uitstraling én de noodzakelijke verzorging. (bijv. Soft Peeling Demak’Up).

Nieuw en huidverjongend

Meer en meer crèmes hebben een dubbele werking. Ze verwennen de huid met hun weldaden en helpen haar om zich te hernieuwen. Dit werkt dankzij plantenextracten die speciaal geselecteerd werden voor de micro-organismen die de cellulaire vernieuwing bevorderen en een licht peeling-effect uitoefenen. Onze keuze: Anti-rimpelcrème Line Peel van Biotherm met een ultranatuurlijke werking; de Crème Etincelante soin peeling Eclat Nuxe is een zuurloos product (euro30), autopeeling verzorging Recette Merveilleuse van Stendhal, Capture Totale Peeling Doux voor de nacht en Abrasion Rides R60/80 tegen rimpels, allebei van Dior, intensief revitaliserend masker Retinol Pur visage van Shiseido, de crème met oligo-elementen van Biguine, een biologische verzorging om de huid van zuurstof en vitamines te voorzien volgens een homeopathische techniek (euro44), DNAge Cell Renewal is een verzorging voor het gezicht (dag/nacht/ogen) van Nivea (euro12,99 en euro11,99).

Goed om te weten: behalve de maskers laten deze verzorgingsproducten zich niet makkelijk afspoelen. Ze worden bij voorkeur ’s avonds aangebracht zodat de mechanismen die zorgen voor het herstel van de huid, ’s nachts in gang worden gezet.

De kits voor een nieuwe huid

Geïnspireerd door de esthetische chirurgie (peeling, dermabrasie... ) oefenen de kits die een nieuwe huid garanderen, een zachte werking uit. Toch zijn ze vooral geschikt voor een normale, niet-broze huid. Anders gezegd, indien u gemakkelijk een blos krijgt, rood aanloopt en de neiging hebt tot couperose of indien u een huid hebt die trekt, vermijdt u ze beter. Deze verzorging, samengesteld uit salicylzuur, kaolien, aluminiumoxidekristallen, AHA en vitamine C... zijn ideaal om de huid van rooksters van zuurstof te voorzien en om te vechten tegen kleine puistjes of zwarte puntjes.

Onze keuze: Micro-Solutions Chanel, Micro-dermabrasion, Lissant peau neuve, Neutraliseur ride en Combleur ride (vanaf euro185), Kit Peeling van Lierac. Hetzelfde merk associeert aluminiumkristallen en mesolift in de Kit Micro-abrasion Lift. Bij grote vermoeidheid: Concentré Mésolift van Lierac, een superserum voor een stralende teint en een stevige huid (euro26,60), en Perfectionist Peeling Dermo-perfecteur van Estée Lauder (euro96,34).

Goed om te weten: voor de rijpe huid en om bruine vlekken te voorkomen, is de Concentré Correcteur van Payot makkelijk lokaal aan te brengen dankzij het praktische opzetstukje (euro46,50). n

Info: in de parfumerie – Biguine 02 644 61 44 en www.biguine.com – Botlux bij Planet Parfum – D. Jouvance 070 22 28 24 – verkooppunten Givenchy 02 642 28 50 – info Dior 02 620 00 00 – Eucerin, Lierac, Vichy en Widmer in de apotheek – Nivea in de winkelketens – Payot in de schoonheidsinstituten – la Sultane de Saba 04 250 50 31 en www.lasultanedesaba.be

Virginie Draelants

Partner Content