Een dag in het leven van een man

Papa blijft niet hangen in de sixties. Hij wordt bewuster met de dag en... vraagt advies. Hoe behoud ik mijn gave huid? Welk parfum past het best bij mijn persoonlijkheid? Ach, die mannen, toch!

Uiteraard is de baard van drie dagen nog altijd in, daar bestaat geen twijfel over, maar enkel in combinatie met een gave huid en een frisse blik! En ook wat het kapsel betreft zijn alle fantasietjes toegelaten, als het haar maar gezond is en glanst.

De ochtend

Het haar tiptop. Het haar twee of drie keer per week met shampoo wassen, is ideaal. Niet elke dag want dat kan de hoofdhuid irriteren. Maar leg het wel elke dag netjes in de plooi en gebruik in de zomer een product met UV-filter (Wax L’Oréal Prof. Homme, UV Rescue Redken).

Een gave en frisse huid. Indien u zich scheert met een mesje, doet u dit het best terwijl u uw huid reinigt. Scheert u elektrisch, dan doet u dat vooraleer u uw huid wast. Gebruik nooit zeep voor uw gezicht maar een reinigende formule. Bijvoorbeeld Face Wash J-P Gaultier Monsieur (euro 28).

Volop hydrateren. De huid moet gehydrateerd worden voor een hele dag. Kies daarom een product dat verzorgt en hydrateert, dat is veel efficiënter dan een aftershave. In de winter kiest u beter voor een balsemtex- tuur (bijv. Baume Confort Maximum Lierac), ’s zomers voor een fris en vloeibaar product. Vanaf de eerste mooie dagen kunt u een progressief bruinende verzorging aanbrengen, die de tint van uw huid lichtjes verdonkert zoals Hydra Energetic Hâle naturel L’Oréal Men Expert (euro 10,99). Neem ook uw ogen onder handen.

De avond

De huid reinigen. Nog eens, zegt u? Jazeker, want de huid heeft stof en andere viezigheid opgeslagen en ademt niet meer. We reinigen haar dus van deze onzuiverheden en eindigen met een verstuiving zoals Hydro Active Biphase Piaubert voor mannen.

Antirimpelverzorging. ’s Avonds brengt u een herstellende verzorging aan die de veroudering tegengaat, ook in hals: Baume Nourrissant Régénérant Dior Homme, DNAge Nivea for Men, High-tech en Light 590 Talika.

Opgepast voor de ogen! Kies voor een stick wanneer het snel moet gaan (bijv. MagC Vichy), een crème, een gel of een vloeistof als u meer tijd hebt.

Af en toe

Een scrubbing. Eén of twee keer per week zorgt u voor een reiniging in de diepte, vooral bij de terugkeer uit vakantie en telkens wanneer u merkt dat uw huid er wat mat uitziet. Bijv. N°2 Coup d’éponge Dieux dv Stade (euro 23).

De maskers af. Eén keer per week een masker aanbrengen, is geen overbodige luxe. De vrijdagavond is het een absolute aanrader, want zo krijgt u een frisse teint voor het weekend.

Een witte glimlach. Voor (iets) wittere tanden, is er de Stain Whitening Brush van Swiss Dent. U brengt het product in enkele seconden aan, zonder dat het email gaat oxideren. Vijftien secondjes laten drogen met de mond wijdopen en niet drinken of eten in de eerste 15 minuten. Gedurende zeven dagen herhalen!

Info: in parfumeriezaken – Acqua di Parma 02 642 26 27 – Dieux dv Stade exclusief in Planet Parfum – L’Oréal professionnel in de salons van het merk – Nivea in grote en middelgrote warenhuizen – Lierac, Vichy en Talika in de apotheek – Swiss Dent exclusief bij Ici ParisXL

Virginie Draelants

Partner Content