Een beetje ijdel...

Lichtbeladen op reis kunnen vertrekken draagt bij tot het vakantieplezier. Maar wat stoppen we in onze beautycase? Hier volgt een lijstje met noodzakelijke maar slimme spullen die niet veel plaats innemen. Voor een prettig verblijf in schoonheid.

Of het nu voor een lange reis is of een citytrip, uw koffer inpakken, vraagt altijd overleg. Met de nieuwe reglementering in de vlieghavens bieden de cosmeticamerken hun producten aan in miniverpakkingen. Ook omdat we op reis wel eens te maken krijgen met hogere temperaturen en we onze producten fris willen bewaren, zijn monodosissen heel handig.

Akkoord, u kunt uw verzorgingsroutine wat eenvoudiger maken, maar denk niet dat u zomaar uw antirimpelverzorging over het hoofd kunt zien. Kies voor een kleine tube, zoals Instant Deep Wrinkle Filler van Stri-Vectin (euro 56 voor 15 ml), of een alles-in-éénserum zoals Généfique Lancôme (euro 88 voor 30 ml). Getest en goedgekeurd, de tube van 50 ml van Aquasource Biosensitive Biotherm, met Omega 3 en 6, perfect om de huid die zon en wind heeft getrotseerd te verzachten (euro 44).

Tussen de toeristische marathon en de strandwandeling in, smeken onze voeten om verwend te worden. Praktisch is Barefeet Fantasy van Kenzoki (euro 29). Ook perfect om mee te nemen: de minispray Swiss Dent voor een frisse adem (euro 10,12 voor 7,5 ml). En natuurlijk houden we van de maquillages Givenchy, vooral Prisme Again, blush of oogschaduw van zomerlook Tropiques, met een sexy, vochtig en ietwat duivels effect in miniformaat.

Wat de parfums betreft, kiezen we ergonomische en onbreekbare flacons van 30 of 40 ml. Deze zomer is Cologne gegeerd: sprankelende geuren, vaak unisex, waardoor het flaconnetje voor allebei kan dienen.

Goed om te weten: Tegen een glanzende huid, kunt u matterende doekjes gebruiken (bijv. Sensai Kanebo, Chanel, Shiseido...), handig gepresenteerd in miniboekjes.

Mooie paletjes

Het zonnepoeder 4 Lumières van Chanel brengt een poederlaagje op het gezicht, de armen en de halsuit-snijding en geeft een lichtbruinend effect. Dior Bronze Sun Couture Clutch bevat de belangrijkste benodigdheden in een chic zakje gemerkt met de beroemde D: highlighter, zonnepoeder en gloss + 2 penseeltjes (euro 79,55). En compacter dan de mini’s van Bourjois vind je nergens: nagellak, blush, mascara... (vanaf euro 3,50).

Goed om te weten: Kies verstandig! Bijvoorbeeld voor een mascara die weerstaat aan transpiratie, tranen en regen, en die bovendien in één keer verwijderd kan worden met water van 38°C: Mascara 38° Sensai Kanebo (euro 28).

Twee in één

De flacons voor lichaamsverzorging nemen vaak veel plaats in. De oplossing? De formules twee in een. Bij Dior, Bronze Gelée de Monoï activeert het bruinen en verlengt het effect. Het parfumeert en satineert ook de huid. Laten we ook de oliën voor lichaam en haar niet vergeten: Huile Prodigieuse Nuxe, Huile du Voyageur Guerlain, Huile de Beauté Pure Altitude (Fermes de Marie, euro 48).

Goed om te weten: de minispray Thermaal Bronwater van La Roche-Posay vervangt kraantjeswater om te ontschminken, verfrist op elk ogenblik en kreeg deze zomer een nieuwe look dankzij designer Ora Ito.

Monodosissen en roll-on

Zeer fris zijn de monodosissen voor een hydraterende boost: Super Aqua Mask Guerlain, regenererend masker Blu Mediterraneo, zelfbruinende doekjes (Nivea, Vichy...) en voedingssupplementen Minceur Café Vert van Yves Rocher (om te drinken of capsules, vanaf euro 23). Hermetisch afgesloten is de flacon met roller.

Goed om te weten: Een voedingssupplement geeft een boost aan de verdedigingsmechanismen van de huid: tegen te veel zon (Innéov Zon Integraal, Oenobiol), zware benen, droogheid en huidverslapping (Imedeen, Innéov Fermeté...) n

Info: in de parfumeriezaken – Acqua di Parma: 02 642 26 27 – Annick Goutal: 02 740 19 91 – Bourjois chez Di, Inno, Kruidvat... – La Roche-Posay en Nuxe in de apotheek – Pro Nails: www.professionails.com – Stri-Vectin en Swiss-Dent bij Ici Paris XL.

Virginie Draelants

Partner Content