Dromen van geuren

De parfumwereld herontdekt de traditionele codes en verleidt ons met subtiele hints naar verre reizen, de geur van bloemen in de vroege ochtend en het mysterie van het eeuwig vrouwelijke. Een avontuur in vele geuren.

Patchoeli

Sinds de couturier Albert Elbaz aan het stuur staat van de prêt-à-porter Lanvin, bepaalt het respectabele huis mee de trends. Het parfumwater Rumeur heeft een mooi flacon met logo en is voorzien van een stijlvol goud-en-zwart lint. In de bloemige, houtige muskusgeur zinderen magnolia, witte bloemen en patchoeli van pure vrouwelijkheid. Dit parfum werd ontworpen door de geniale Francis Kurk-djian (euro39 voor 30 ml).

Mango

De nieuwste van Jil Sander, Style, brengt de klassieke toets – viooltje, iris, jasmijn, amber en muskus – samen met een tijdloze frisheid – fresia, mango, kardemom, roze peper, magnolia. Een combinatie waarin de moderne, vrije vrouw zich zal herkennen, en gepresenteerd in een gestileerde flacon met Bauhausinvloeden (euro41 voor 30 ml).

Water en vuur

Met Hermessence roept parfumeur Jean-Claude Ellena, de neus van het huis Hermès, geuren op die u de wereld rond meevoeren: Rose Ikebana, Osmanthe Yunnan, Vétiver Tonka, Poivre Samarcande, Ambre Narguilé en de meest recente, Paprika Brasil. Pittige geuren allemaal, die een verhaal vertellen vol sensualiteit en vurigheid (euro135 voor 100 ml, euro90 voor koffertje met 4 verstuivers van 15 ml).

Lavendel en wierook

De oosterse aromatische toets in Belle en Rykiel is een ode aan de vrouwelijkheid die Nathalie Rykiel in een waaier van contrasten verpakte – licht en schaduw, ongedwongenheid en mysterie, luchtigheid en rijkdom. De uitbun- digheid van mandarijn en lavendelbloemen maakt plaats voor een bloemig hart (heliotroop van Peru en koffiebloem) om helemaal open te bloeien in een slotakkoord van amber, patchoeli, vanille en acajouhout (euro40 voor 40 ml).

Witte orchidee

Hield u van de wellustige geur van Euphoria van Calvin Klein, met accenten van zwarte orchidee, dan zult u ook genieten van de gevoelige frisheid van de witte orchidee in Euphoria Blossom. Haar groene geestdrift met de geur van citroen vloeit uit in een bloemig hart (witte orchidee, lotusbloem en roze pioen) en ontwikkelt zich verder in een fond van houtgeuren, witte amber en transparante muskus. In een blitse flacon (euro42 voor 30 ml). n Info in de parfumerie, behalve Hermès in de boetieks van dat merk.

Virginie Draelants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content