(Voor 1 liter)
...

(Voor 1 liter)Dragonazijn3 takjes dragon, 1 onbehandelde citroen, 1 koffielepel witte peperkorrels, 1 liter witte wijnazijn.1 Was de dragon en dep droog. Stop twee takjes in een fles.2 Was de citroen onder heet water en haal met een dunschiller wat stukjes schil weg.3 Doe de citroenschilletjes samen met de witte peperkorrels in de fles en vul ze met azijn. Laat drie weken trekken op een donkere, koele plek. Zeef de azijn en giet hem over in een mooie fles. Doe er nog een takje verse dragon bij. Deze azijn kan je een jaar bewaren.Eekhoorntjesbroodolie8 g gedroogd eekhoorntjesbrood, 3 kruidnagels, 1 koffielepel zwarte peperkorrels, 1 liter olijfolie.1 Doe het eekhoorntjesbrood samen met de kruidnagels en de zwarte peperkorrels in een fles.2 Vul de fles met olie. Laat drie weken trekken op een donkere, koele plek. De olie is klaar voor gebruik. Je kan ze een jaar bewaren.