Doel: een perzikhuidje !

In de grote waaier van schoonheidsproducten eist de verjongende verzorging het leeuwendeel op. Een goede reden om eens te kijken wat de nieuwste ontdekkingen op dit vlak zijn.

De nieuwste manier om efficiënt te vechten tegen de tekens van de tijd, bestaat erin opnieuw harmonie aan het gelaat te geven. Dit kan door natuurlijke, werkzame bestanddelen te verbinden met hoogtechnologische moleculen. We proberen dus eerder de contouren en de uitstraling van het gelaat te behouden dan te proberen elk onvermijdelijk rimpeltje weg te werken.

Bij Guerlain beoogt men met Success Future een dubbel effect. “Dankzij twee belangrijke ontdekkingen kunnen we momenteel zowel werken aan de rimpels als aan de stevigheid van de huid, en dat zowel in de lederhuid als in de opperhuid”, zegt wetenschappelijk medewerker Frédéric Bonté. “Wij hebben de rol van tensotrofine ontdekt, een molecule die de belangrijkste mechanismen van de huidveroudering reguleert en in staat is om de structuur van de ondersteunende vezels te herstellen. Om deze effecten te stimuleren, voegden we extract van pure amber toe.”

Bijzondere ingrediënten

Sommige ingrediënten zijn heel precieus. We kenden reeds de invloed van zijde (in Sensai Kanebo), goud en kaviaar bij La Prairie, Omega 3 en 6 bij Lancaster en L’Oréal. Maar daar komen nu bij: het obsidiaan afkomstig uit een vulkanisch eiland in de Crema Nera van Armani, de essentiële mineralen in Reminérale van Biotherm en de polyfenolen afkomstig van de wijnranken van Château d’Yquem in het Or de Vie van Dior. De consument wordt steeds veeleisender.

“Wij willen een verzorging die zeer aangenaam aanvoelt, waarop we kunnen vertrouwen en die meteen zichtbaar is. Het gevoel van welbevinden moet totaal zijn en reeds na een uur moet het effect van de behandeling zichtbaar zijn.”

Gebaren die mooi maken

Opdat de verzorgingsproducten het beste van zichzelf zouden kunnen geven, moeten ze op de juiste manier worden aangebracht. Dat geldt zelfs voor topproducten als Prodigy Night Tissular van Helena Rubinstein, en Sublimage, de luxeverzorging van Chanel die ook een crème voor de ogen en een regenererend serum bevat. Ook bij Clarins is het belangrijk hoe je hun allernieuwste product, Balm Younger Longer Clarins secret, aanbrengt. “Massages en tapotering zorgen ervoor dat het bloed naar de oppervlakte van de huid stroomt”, legt opleidingsverantwoordelijke Marina uit. “Het geeft een boost aan de natuurlijke bestanddelen die de microcirculatie stimuleren en de zenuwuiteinden activeren, om zo de celvernieuwing te bevorderen.”

Goed om te weten. Om de contouren van het gezicht steviger te maken en de gelaatstrekken te ontspannen, maakt u een strijkende beweging van de neusvleugels naar het voorhoofd, om weer neer te dalen langs de zijkant van het gezicht naar de kin. Het uitoefenen van (matige) druk op de oogbollen en tussen de ogen maakt de blik levendiger en ontspant de strenge rimpel tussen de ogen (ook de leeuw-enrimpel genoemd). n

Info: in de parfumeriezaak – L’Oréal in de grote en middelgrote winkelketens – Vichy in de apotheek.

Virginie Draelants

Partner Content