© WIM KEMPENAERS

Dirk en Lieve zorgen voor bloemplukplezier

Eigenlijk heb je er drie keer plezier van: bij het plukken van de bloemen, omdat je een mooi boeket mee naar huis neemt of cadeau doet, en nog dagenlang als ze in een vaas staan.” Lieve Craps (57) en Dirk Vanlaethem (58) begonnen vijf jaar geleden met het aanleggen van hun bloemplukweide Ogust in Tervuren. “We hadden een plukweide bezocht in Nederland, waar je zelf je boeket kan samenstellen, maar ook iets kan drinken, op een bankje kan genieten van de omgeving. Dat sprak ons geweldig aan”, zegt Dirk. “We zijn gestart in onze eigen tuin. Die lange bloembedden met bloemen in dezelfde kleur, dat vonden we mooi.” “Ik wou voorzichtig beginnen, met een paar plantjes, maar Dirk pakt de dingen liever grootser aan. En gelukkig, want zo hadden we vrij snel een bloemenweide waar mensen zelf kunnen komen plukken”, vult Lieve aan.

Op het vroegere maïsveld naast Lieves ouderlijke huis bloeien nu pioenen, korenbloemen, tulpen, narcissen en veldbloemen. “We werken biologisch. Daardoor zijn we afhankelijk van het weer. Dat geeft soms wat stress omdat klanten ons vragen wanneer we bloemen kunnen leveren. Door de koude lente lopen we wat achterop. Het is nu eenmaal zo.” Met de plukweide willen Lieve en Dirk vooral plezier brengen in hun eigen leven én in dat van anderen. “Dirk heeft een eigen bouwbedrijf gerund, maar heeft de zaak overgelaten zodat hij zich binnenkort volledig aan de bloemen kan wijden. En ik behoud mijn job, zodat we ons financieel niet te veel zorgen moeten maken. Onze klanten zijn voornamelijk jonge gezinnen met kinderen. Ze genieten er echt van om bij te leren over de natuur en de bloemen ook zelf te plukken.”

Maar een plukweide is meer dan bloemen verzorgen. “Je moet ook aanwezig zijn op sociale media. We volgden al webinars over instagram, fotografie, hoevetoerisme,... En als we op reis gaan proberen we altijd een bloemplukweide in de buurt te bezoeken. Het is leuk om van anderen te leren.” Dirk: “Ik had in mijn professionele leven soms het gevoel dat ik de jongeren niet meer kon bijbenen, dat ik mezelf niet kon vernieuwen. Misschien heb ik dat gevoel hier niet omdat ik dit zo graag doe.”

ogustplukplezier.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content