De wereld op uw bord

De zomermaanden staan in het teken van reizen en die lijn trekt u met deze boeken moeiteloos door in de keuken.

Frankrijk

Suiker satineren en schonen, feuille guitare,... keukentermen waarvan we zelfs in deze van kookprogramma’s vergeven tijd nog nooit hadden gehoord, maar die wel keurig uitgelegd staan in A la mère de famille. Het receptenboek (Julien Merceron – Good Cook – € 29,95 – isbn 9789461430878). De geschiedenis van de gelijknamige Parijse winkel loopt als een rode draad door het boek en wordt kracht bijgezet met recepten van het lekkers dat er door de eeuwen heen te koop was.

China

Fuchsia Dunlops wat frivole naam laat het niet vermoeden, maar De echte Chinese keuken thuis (Karakter Uitgeverij – € 24,95 – isbn 9789045200408) is een degelijk, maar toch ook toegankelijk en aangenaam lezend kookboek waar echt alles in staat wat u over Chinees koken moet en wilt weten.

Spanje

Meer dan 50 jaar heeft Claudia Roden gewerkt aan dit basiswerk over de Spaanse keuken. Nu De smaken van Spanje (Fontaine Uitgeverij – € 44,95 – isbn 9789059564633) af is, staan grote namen als Jamie Oliver, Yotam Ottolenghi en Nigella Lawson in de rij om het te bejubelen. En terecht. Een heerlijk boek met zalige recepten én verhalen!

Italië

Als u Gennaro Contaldo nog niet kent van de Two Greedy Italians tv-reeks met collega chef Antonio Carluccio, dan is Gennaro’s Favoriete Italiaanse familierecepten (Kosmos – € 24,95 – isbn 9789021553238) een uitstekende gelegenheid om hem alsnog te ontdekken.

Vier windstreken

Noem het op z’n Amerikaans barbecue of op z’n Zuid-Afrikaans braai: met zijn allen rond een vuur gaan zitten en daarop eten bereiden is waarschijnlijk iets dat in ieders genen zit. Het grote BBQ&Grillboek (Alt Om Mat – Kosmos – € 19,95 – isbn 9789021553580) doet zijn naam eer aan en verliest zich niet in 101 varianten op braadworst. Bulgur, quinoa en een keur aan groente en fruit worden met evenveel enthousiasme op het vuur gegooid als de klassieke stukken vlees en vis.

Oost west, thuis best?

Dan is er de gloednieuwe uitgave van Ons kookboek (KVLV – € 34,95 – isbn 9789491395062), met alle basisrecepten die u maar nodig hebt en tal van streekgerechten. Al draaien de samenstellers van deze turf ook hun hand niet om voor meer exotische gerechten als stracciatella roomijs, polenta of een linzensalade.

Groot-Brittannië

Typisch gebak voor een Britse tea in De lekkerste hapjes uit Londen. Scones, Crumpets, Cupcakes & meer (Amelia Wasiliev – Good Cook – € 8,95 – isbn 9789461430748). Zo waant u zich meteen in hartje Londen!

Ariane De Borger

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content