De tijd als bondgenoot

De strijd tegen huidveroudering maakt een revolutie door. Nieuwe texturen en crèmes tillen schoonheid naar een hoger niveau. Voortaan staat de tijd aan uw kant.

Hoe ziet het ideale antiagingproduct eruit? We vroegen het aan Marie-Hélène Lair, Scientific Communication Director bij Chanel. “Zo’n product moet ervoor zorgen dat vrouwen die een jaartje ouder worden, zich goed in hun vel blijven voelen. Het is de heilige graal in de wereld van antirimpel- en verstevigende crèmes.” Zoals Le Lift van Chanel, verkrijgbaar in drie verschillende texturen (luchtig, romig of vol), op basis van werkzame bestanddelen onttrokken aan de wortels van planten met liftende eigenschappen en antirimpelwerking.

Aangepaste verzorging

“We willen ons mooi voelen met een ideale, natuurlijke en comfortabele textuur. Om een verzorgingsproduct dagelijks te gebruiken, moet het dus goed aanvoelen en makkelijk aan te brengen zijn”, weet Marie-Hélène Lair. “Kies daarom voor elk seizoen een verzorgingsproduct dat voldoet aan de behoeften van dat moment.”

Schakel als het warmer wordt over van een rijke textuur naar een meer vloeibare crème.

Vreest u dat u tijdens de dag gaat zweten, breng dan twee dunne laagjes aan in plaats van één dikke. Dat geldt ook voor een droge huid en voorkomt dat het vocht in uw huid verdampt. Ga voor een serum + een matterende vloeibare crème.

Wordt uw huid makkelijk rood of warm, breng dan op uw serum een crème met een gelachtige textuur aan en stop een verstuiver in uw handtas om u te verfrissen.

Tip. Vraag staaltjes van de crèmes die u wilt kopen. Zo kunt u vooraf uittesten welke crème bij u past.

Het juiste gebaar

“Smeer het product van het midden van het gelaat naar de slapen en hals. Zo strijkt u de huid glad en ontspant uw gelaat”, legt Marie-Hélène Lair uit. “U kunt ook de shiatsu-punten in het gelaat stimuleren door met de vingertoppen zacht druk uit te oefenen rond de ogen, op de slapen, jukbeenderen, leeuwenrimpel tussen de wenkbrauwen, neusvleugels en gelaatscontouren. Dat werkt ontspannend.

Tip. Warm het product vooraf op tussen de vingers. Breng aan met de middel- en de ringvinger in plaats van de wijsvinger, zodat u niet te veel druk uitoefent op de shiatsu-punten.

Beloften waarmaken

Vandaag komen cosmeticaproducten tegen huidveroudering niet langer weg met beloften op lange of middellange termijn. “Een verzorgingsproduct moet eenvoudig zijn – het leven van een vrouw is al ingewikkeld genoeg – en het moet meteen werken”, stelt Marie-Hélène Lair. “Dankzij zorgvuldig bestudeerde texturen combineert één potje een onmiddellijke werking, die de huid ogenblikkelijk mooier maakt, en een biologische en moleculaire werking op langere termijn. Een actieve formule noemen we dat.”

Producenten van schoonheidsproducten houden rekening met sociale evoluties. “Vijftigplussers leiden drie levens in één en maken een permanente sociale jetlag door. We weten dat vermoeidheid, net als leeftijd, huidveroudering in de hand werkt, vooral dan via de genen. Cosmeticamerken houden zich daarom vandaag bezig met epigenetica, die de invloed van de omgeving en de persoonlijke achtergrond op de genen bestudeert. Het is bewezen: emoties spelen een rol bij huidveroudering. In embryo’s hebben huidcellen trouwens dezelfde oorsprong als hersencellen.”

Info: in de parfumerie – Evocure, www.evocure.com – Vichy, in de apotheek en drogisterij – Yves Rocher, in de winkels van het merk.

Virginie Draelants

Partner Content