De nieuwe man

Hij wordt met de dag modebewuster en laat zich graag inspireren door de nieuwste collecties en trends! Door de terugkeer naar een meer ge-structureerde lijn bijvoorbeeld.

Het ensemble

Net, gestructureerd, piekfijn. De mannentrends verlengen en passen bij elke leeftijd. Hier met een korte, grijze jas op een nauw aansluitende broek, met chique schoenen, handschoenen en sjaal, alles van Boss Selection (euro599 voor de jas).

De caban zorgt voor een sportief, en toch verzorgd voorkomen. We kozen voor marineblauw want deze kleur die een tijdje terug nog als té klassiek werd beschouwd, krijgt opnieuw armslag. Hier een model in zuivere wol: Elpis Jacquet van Murphy & Nye (euro293).

Zwart behoudt zijn waarde en past bij elke gelegenheid. Wat dacht u van een ensemble zoals rechts-bovenaan en getekend Marc O’Polo? Het bestaat uit een gilet (euro69,95), donker hemd en jeans in denim brut, rechte snit (euro65,95), en een antracietkleurige sjaal met parelgrijze bestikking.

Schoenen

Dit najaar doen we mooie materialen en originele combinaties alle eer aan. Verzorgde voeten en dito schoenen verraden de man met goede smaak.

Doet gelakt leder u onvermijdelijk denken aan Hercule Poirot en voelt u de likdoorns al prikken? Ho, maar! Voor de winter 2007-2008 kunnen noch de mannen noch de vrouwen om het gelakte leer heen maar... dat belooft wél comfortabel te worden! Bij Fratelli Rossetti garanderen ze ons zelfs de combinatie van zeer sportief met zeer makkelijk aan de voet!

Brits, sportief én een bewijs van goede afkomst, deze lederen baskets Replay Footwear in leder en prince-de-gallesstof (model Smokey Check, euro125). Perfect in combinatie met een linnen broek en een jekker of regenjas.

Accessoires

Handschoenen maken de outfit volledig en komen heel chic over. Bij voorkeur kiest u ex- emplaren met leder en haakwerk, of van zuiver leder maar dan bestikt zoals het model Sokon van Hugo Boss (euro149).

Een discreet juweel? Waarom niet! Ook mannen hebben het recht om zichzelf te verwennen en (een beetje) koket te zijn. Ideaal is een lederen armband, bijvoorbeeld het model Justin Wristband, gesigneerd DK Man Dyrberg/Kern.

Een sobere ring in massief zilver is altijd prijs, maar meer opvallend is de terugkeer van de zegelring, een brede ring die aan de pink wordt gedragen, al dan niet voorzien van een blazoen!

Het horloge neemt meer en meer plaats in aan de pols. Opvallende modellen: XXL style Panerai en CKJ Variance Renegade Canvas Calvin Klein Jeans (doosje in geborstelde inox en mineraal glas, waterdicht tot op 30 meter, euro120).

De tas. Eenmaal u ermee op stap bent geweest, kunt u al niet meer zonder! Afhankelijk van wat u van plan bent, kunt u ze gebruiken als sportieve schoudertas, als businessbag, als moderne versie van de attachécase of als polstasje mét riem (Business Bag Marc O’Polo, euro139 of euro149 met schouderriem).

Gilet en das

Voor een zeer trendy dandylook, à la David Bowie...

De das keert terug, maar eerder nonchalant gedragen, heel af en toe zelfs een beetje scheef. Uitzonderlijk mooi én luxueus is de nieuwe das van Hermès in gebreide zijde met discreet zegel, of in mat schapenleer. Het alternatief is de ruitvormige sjaal om nonchalant te knopen, op z’n seventies à la Steve McQueen of Philippe Noiret (foto Hermès).

Het driedelige kostuum, jarenlang volledig passé, is opnieuw in opmars. Draag het met bravoure, als een gentleman die zijn wereld kent of als een rocker met lef én klasse.

Truien

De V-hals is terug van weggeweest, soms zelfs erg diep uitgesneden zoals we zagen bij Hermès. Hiermee volgen ze het goede voorbeeld van de vrouwen, net als in het adopteren van gevarieerd bedrukte stoffen, een fenomeen dat de voorbije seizoenen bij de dames opviel.

Bedrukte seventiestrui met V-hals, Gentiluomo, collectie Orient Express, voor een nonchalante elegantie, synoniem van comfort en kwaliteit (euro119).

De kleuren die er deze winter uitspringen zijn zwart, dieprood, donkergroen, marineblauw, chocolade en alle tinten grijs.

Ondergoed

Hebben ze u al gevraagd of u een slipje draagt of een onderbroek? Uw antwoord is verrassend: “Noch het één noch het ander! Ik draag een shorty!”

Het zit goed en voelt zeer comfortabel, sluit nauw aan en zit rond de dij een beetje als een short. Het grote voordeel? Je ziet het absoluut niet onder een broek – een slipje tekent zich af – en verroert geen vin tijdens de dag, wat van een boxershort helaas niet altijd kan gezegd worden!

Shorty’s in katoen en elasthaan Marc O’Polo. Probeer je ze, dan koop je ze (vanaf euro19,95)!

Witte sokken -“taboe!” en zelfs zwarte -“véél te sinister!”- komen opnieuw in beeld. En grijze natuurlijk, omdat ze bij alle broeken passen. Ook marineblauw en donkerbruin zijn mogelijk, met of zonder lijntje erdoorheen (Marc O’Polo euro9,95). Maar sokken bedrukt met cartoons roepen we kordaat een halt toe. Geen sprake van! Info:

Boss Selection: 02 711 06 00

Calvin Klein Jeans (uurwerken): 02 520 14 73

Dyrberg/Kern: 03 213 16 13

Gentiluomo: 0475 84 07 86 en

www.gentiluomo.com

Hermès: 03 740 09 90

Lotus: 02 340 70 03

Marc O’Polo: 00800 66 77 25 37 en www.marc-o-polo.com

Murphy & Nye: 02 520 73 81

Replay: 03 213 04 70

Virginie Draelants

Partner Content