De beste lippenstift

Niet elke lippenstift is ideaal voor u. Belangrijk bij de keuze zijn onder meer de kleur en de stevigheid van uw huid, de vorm van uw mond, de kleur van uw tanden en de eventuele aanwezigheid van rimpeltjes.

De basistoon van uw huid

Welke kleur lippenstift past het best bij uw huid? Soms vindt u een kleur heel mooi, maar staat zij u absoluut niet. Dat komt doordat die kleur niet bij de basistoon van uw huid past. De regels zijn als volgt: helderrood past bij alle huidkleuren, oranjerood vooral bij een lichte huid en blauwe ogen, en mahonierood bij een donkere.

Glans voor volume

Uw mond is niet alleen aantrekkelijker als hij glanst, hij lijkt ook voller met een gloss. Om uw lippen volume te geven kiest u beter een gloss die schittert dan een met een waterige glans. Daarvan brengt u een kleine hoeveelheid aan op het midden van de onder- en van de bovenlip. Een eenvoudig trucje maar succes is gegarandeerd!

Licht contra schaduw

Als de huid haar stevigheid verliest, kunnen er bij de mondhoeken donkere schaduwen ontstaan die de indruk wekken dat de mondhoeken ‘hangen’ en u dus niet al te vrolijk bent. Gebruik een concealer met lichtreflecterende bestanddelen om met licht de schaduw weg te toveren.

Haarscherp voor een fijne lijn

Om een perfecte lijn te kunnen tekenen, moet de punt van het lippenpotlood haarscherp geslepen zijn. De lijn om de mond mag immers niet te breed te zijn, anders lijkt het alsof u chocolade gegeten hebt! Druk niet te hard met het potlood op de huid, want ook dan wordt de lijn te breed.

De juiste soort

De doorsnee lippenstift geeft kleur en is mat tot zachtglanzend. Hoelang hij blijft zitten -dat varieert van een halfuurtje tot drie uur – hangt af van de kwaliteit. De extra-lang houdbare soorten bevatten hoge concentraties pigmenten en blijven daardoor langer zichtbaar maar ze drogen de lippen meestal snel uit. Hebt u geregeld last van velletjes en barstjes, dan is dit niet de beste keuze! Een gloss eroverheen aanbrengen voor een comfortabeler gevoel heeft weer een negatieve invloed op de houdbaarheid, dus dat heeft weinig zin. Een intens kleurende gloss is in dit geval de ideale keuze, tenzij u last hebt van rimpeltjes rond de mond. Een gloss durft namelijk wel eens uitlopen en zal dan in de rimpeltjes terechtkomen, zelfs als een liplijn een ‘dijkje’ opwerpt. De natural gloss geeft alleen glans en staat vooral in de zomer heel mooi. Tot slot is er nog de verzorgende lippenstift met ingrediënten die beschermen, voeden en hydrateren. Bovendien bevatten ze vaak een zonnefilter die u beschermt tegen UV-stalen.

De kleur van uw tanden

Sommige mensen hebben van nature spierwitte tanden, bij anderen is de natuurlijke kleur wat geliger. Zelfs de beste tandpasta kan ze niet verbleken. Gebruik in dit geval geen rode of oranje lippenstift, want die benadrukt de gele kleur. Bruinige tinten doen de tanden daarentegen oplichten. n

A

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content