Daar heb je een app voor!

Er bestaan miljoenen toepassingen voor je smartphone en tablet. Wij selecteerden 15 praktische apps die het dagelijkse leven vergemakkelijken. En ze zijn helemaal gratis.

Vert

Dollar, Britse pond, Zwitserse frank, yen... Met deze convertor reken je euro’s om in vreemde munteenheden en vice versa. Maar dat is niet alles: hij zet ook inhouds- en gewichtseen-heden om, net als de temperatuur en kledingmaten. Een must voor globetrotters!

Voor iPhone en iPad.

Dropbox

Installeer de app op je computer, tablet of smartphone en maak een account aan. Voortaan vind je op elk van je apparaten een virtuele map waar je allerlei soorten documenten in kan droppen (foto’s, video’s, muziekbestanden, tekstbestanden,...) om die dan via een ander apparaat terug op te halen. Superhandig!

Voor iPhone, iPad, Android en BlackBerry.

TuneIn

Als je toegang hebt tot wifi of 3G/4G, kan je via je smartphone of tablet naar de radio luisteren. Of liever: naar honderden, neen, duizenden radiostations. Sommige dicht bij huis, andere aan de andere kant van de wereld.

Voor iPhone, iPad, Android, Windows Phone en BlackBerry.

Facebook

Je houdt van Facebook of je haat het. Maar het blijft een uitgelezen kanaal om oude vrienden op te sporen en in contact te blijven met naaste familie en verre kennissen.

Voor iPhone, iPad en Android.

Touring Mobilis

De nieuwste versie heeft menig gebruiker teleurgesteld. Maar we gaan ervan uit dat die problemen heel snel zullen worden bijgestuurd. En dan is deze app weer, als van oudsher, één van de beste tools om de files te omzeilen!

Voor iPhone, iPad en Android.

YouTube

Een cult tv-reeks, een scopitone (filmpje) van een populaire vedette, een wereldgoal uit de Premier League van afgelopen weekend, en ga zo maar door. Alles vind je terug op YouTube. Echt álles: het beste... en het allerslechtste.

Voor iPhone, iPad, Android en Windows Phone.

Google Earth

De omgeving verkennen van je volgende vakantiebestemming of je toekomstige woning, of gewoon een virtueel stapje in de wereld zetten: met Google Earth kan je onze planeet ontdekken vanuit de lucht. Fascinerend. En vol verrassingen.

Voor iPhone, iPad en Android.

VLC

Met een smartphone of tablet kan je standaard bepaalde videoformaten afspelen en andere helemaal niet. Met deze app kan je voortaan zo goed als alle formaten bekijken.

Voor iPhone, iPad, Android en Windows Phone.

Yahoo Weather

De meeste smartphones zijn uitgerust met een weerapp. Niet tevreden? Het KMI heeft nog geen eigen toepassing ontwikkeld, je zal dus één van de vele andere oplossingen moeten downloaden. Zoals Yahoo Weather, een gebruiksvriendelijke interface met tal van customisation tools om het weer naar je hand te zetten.

Voor iPhone, iPad en Android.

Flightboard

Je kiest een luchthaven (bijvoorbeeld Brussels Airport) en klikt op de vlucht waar je meer over wil weten. Je kan ook zoeken op de luchthaven van herkomst of bestemming van de vlucht. Altijd krijg je de status van het vliegtuig te zien: onderweg, gepland, geannuleerd, aangekomen,.... Van vertrekkende vluchten wordt jou ook de boarding gate meegedeeld.

Voor iPhone, iPad en Android.

Skype

Praten en je gesprekspartner ook nog kunnen zien, zonder een cent uit te geven. Dat wil toch iedereen? FaceTime heeft een hoge beeldkwaliteit, maar is enkel voor iOS-toestellen. Skype daarentegen is wereldwijd veel meer verspreid.

Voor iPhone, iPad, Android, Windows Phone en BlackBerry.

Arte+7

Als alle televisiezenders (openbare en private) zo’n aanbod zouden hebben! Met deze app kan je de uitzendingen van Arte live volgen, maar vooral ook quasi alle programma’s van de zender in streaming bekijken, tot zeven dagen na de uitzending. Compatibel met Airplay en Chromecast.

Voor iPhone, iPad, Android en Windows Phone.

QR Code Reader

Start deze app, gebruik de camera van je smartphone of tablet om QR-codes in te lezen, en ontdek wat er achter deze codes schuilgaat: een link, een foto, een app,...

Voor iPhone, iPad en Android.

NMBS

Geef je plaats van vertrek en aankomst in. En in een fractie van een seconde geeft deze app je de meest geschikte manier om met het openbaar vervoer (bus, tram, metro en trein) ergens te komen. De app houdt ook rekening met De Lijn en de TEC. Kers op de taart: je ziet meteen vanaf welk perron jouw trein vertrekt.

Voor iPhone, iPad, Android, Windows Phone en BlackBerry.

Shazam

Je hoort een song (op de radio of elders) en je wil graag weten wie hem zingt? Start Shazam op en hou je smartphone bij de geluidsbron. Een paar seconden later verschijnt de informatie die je zocht op je scherm. Pure magie!

Voor iPhone, iPad, Android, Windows Phone en Black-Berry.

PHILIPPE DESALLE

Partner Content