© ISOPIX

Crostini met tomaat en geroosterd spek

(Voor 4 personen)

4 sneden boerenbrood met graantjes – 1 teentje look – 125 g gele en rode kerstomaten – 1 mooie Mamande-tomaat – 4 fijne plakjes gerookt spek – oe rode ui – 4 eetlepels olijfolie – 2 eetlepels balsamicoazijn – zout – peper van de molen – 2 takjes basilicum.

– Rooster de sneden brood en wrijf ze daarna in met look. Snij de kerstomaatjes doormidden en de Marmande-tomaat in schijfjes.

– Rooster de plakjes gerookt spek in een pan zonder vet. Pel de ui en snij hem in ringetjes, die je uit elkaar haalt. Klop de olie met de balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.

– Beleg de sneden brood met tomaat, uiringetjes en spek. Overgiet met de vinaigrette. Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes, versier er de tomaten mee en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content