Crèmes, licht als de lente

Nu de temperatuur buiten stijgt, heeft onze huid lichtere texturen nodig. Schuif dus die dikke crèmes maar aan de kant en kies voor een goede beschermende en hydraterende verzorging.

Onder invloed van de warmte heeft onze huid de neiging om elk teveel aan crème af te stoten waardoor ze begint te glimmen, de poriën verstopt raken en onzuiverheden optreden. De oplossing is eenvoudig: aangepaste texturen!

Hydrateren

Om uw huid soepel te houden, blijft hydrateren de boodschap. Na de leeftijd van 40 jaar volstaat een basis-crème niet meer. U gebruikt dan beter een lichte maar volledige verzorgingscrème met voedende en hydraterende bestanddelen en een zonnefilter. Skin Energizer van Dior Hydra Life bijvoorbeeld bevat een antiverouderend serum op basis van een plantaardige suiker (euro 81). Het resultaat: de huid ziet er weer stralend uit. Andere aanraders zijn Yuza Sorbet van Erborian met een lichte textuur van oranje miniparels die hun actieve bestanddelen afgeven aan de huid, het Hydrachange-gamma van Kanebo, waaronder Brume 100 ml (euro 58) en Super Aqua-Serum van Guerlain.

Tip: twee dunne lagen van een lichte crème aanbrengen is beter dan één dikke laag omdat de huid deze laatste moeilijker opneemt. Breng gerust in de loop van de dag opnieuw wat crème aan, vooral ’s zomers.

Gebruinde look

Gebruik voor een egale bruine teint een gekleurde crème. Die is geschikter voor de zomermaanden dan een foundation. Bijvoorbeeld Gel Teinté van T. LeClerc SPF10 (euro 26 voor 30 ml). Om de gel goed in de huid te laten dringen, doet u een klein beetje in uw handpalm, bewerkt u de textuur en brengt u hem aan van de neusvleugels naar de buitenkant van het gezicht. Dan nog een toets op de kin en de neusbasis tussen de ogen en klaar is Kees. Als u de kleur te donker vindt, meng dan een deeltje met uw dagcrème voor een subtielere look. Om geleidelijk aan een bruine teint te krijgen voor u op vakantie vertrekt, gebruikt u in plaats van een moeilijk te doseren zelfbruiner een hydraterende crème die het bruiningsproces activeert. Bijvoorbeeld Anti-âge Global Activateur de Hâle van Dior (euro 110), Gel Bronzant Sensai van Kanebo tegen zonnebrand (3 kleuren, euro 35) en Facial Fuel Healthy Bronze van Kiehl’s (vanaf juni).

Tip: vergeet niet een of twee keer per week uw huid zachtjes te scrubben voor een gelijkmatige verdeling van uw zelfbruinende crème. Als u een gevoelige huid hebt, scrubt u beter niet meer tijdens de vakantie.

5 vruchten en groenten

Met de biologische crèmes op basis van fruit en groenten blijft u op een natuurlijke wijze mooi. Bij het merk Vegetable Garden is de radijs het enige bewaarmiddel en zijn de ingrediënten rechtstreeks afkomstig van de moestuin (korenbloem, broccoli, wortel, erwten, venkel, aardappel,...). Courgettebloem, zwarte bes en komkommer zorgen voor een heerlijk parfum. Probeer ook het masker Cereal Killer van Lush op basis van banaan en haver, ideaal voor de droge en gevoelige huid. De hydraterende, smeltende emulsie Bio Beauté by Nuxe maakt gebruik van de bloemblaadjes van klaprozen en extracten van vijg en granaatappel.

Tip: wat we eten, straalt af op onze huid. De beste voedingsstoffen zijn zink (zeevruchten, lever, tarwekiemen, gedroogd fruit,...), vitamine A (eigeel, melkproducten, fruit en kleurrijke groenten) en lycopeen (tomaten).

Ook het haar

Net als de huid moeten onze haarvezels gevoed en gehydrateerd worden. Anders verliest het haar zijn vitaliteit. Maar de haarlokken worden niet op dezelfde manier behandeld als de haarwortels. Voor gezonde wortels spoelt u uw shampoo zorgvuldig uit en brengt u een specifiek verzorgingsproduct aan. Bijvoorbeeld Chronologiste van Kérastase, rijk aan aminozuren, proteïnen, oligo-elementen en jodium om het haar vanaf de wortel te versterken en Syoss Repair Therapy, een lijn die geïnspireerd is op professionele producten maar voor een zacht prijsje (euro 3,99). Op het haar zelf brengt u een verzorgingsproduct met ceramiden aan en u gebruikt ook voldoende haarolie. Dit omsluit het haar en geeft het een mooie glans. Bijvoorbeeld ColorCare Thérapie van Matrix Biolage. Voor ouder haar: het gamma Prime Plenish van Shu Uemura (vanaf euro 31).

Opgelet: als u uw haar vaak wast, gebruik dan een shampoo zonder sulfaat (100 % natuurlijk of biologisch) die het haar zacht reinigt en de lipidenbarrière (natuurlijke bescherming) respecteert. Bijvoorbeeld het Phyto-gamma bij de apotheek of drogist. Zo gaat u tewerk: telkens u crème op de handen aanbrengt, strijk u even met uw vingers over de haarpunten.

Tip: om de haarwortel van zuurstof te voorzien, de microcirculatie te verbeteren en de groei te stimuleren, kunt u uzelf met de vingertippen masseren, door met het hoofd naar beneden de hoofdhuid te bewegen zonder te wrijven.

Info: in de parfumerie – Eucerin en Lierac bij apotheek of drogist – Kiehl’s 03 226 14 60 en 02 511 69 69 – L’Oréal, Matrix en Kérastase in kapsalons – Lush: 02 217 39 99 en www.lush.com – Shu Uemura: www.shuuemura.com – Syoss 02 421 25 12

Virginie Draelants

Partner Content