© FOTO'S ISOPIX

COURGETTEBLOEMEN MET ZALMTARTAAR, MINICOURGETTES EN MANGO (Voor 4 personen)

8 minicourgettes met bloemen 500 g zalmfilet 1 mango 1 jong uitje 4 el olijfolie 2 citroenen 1 el mirin peper en zout.

Snij de courgettebloemen af op 2 cm onder de bloem. Hou de bloemen onder een straaltje water, spreid de bloembladen, verwijder de stamper en laat uitlekken. Zet de bloemen in glaasjes, open voorzichtig de bloembladen zodat ze niet scheuren.

Spoel de zalm, dep droog en snij in kleine blokjes. Snij de minicourgettes in schijfjes. Pel de mango en snij het vruchtvlees in dobbelsteentjes. Hak de jonge ui fijn en snipper de stengel. Doe alles in een slakom.

Klop de olijfolie met de mirin, het sap van 1 citroen, peper en zout. Giet over de tartaar en meng. Vul de courgettebloemen met de bereiding, dien meteen op, samen met een schijfje citroen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content