6 personen ? 30 minuten + 40 minuten

? 900 g appelen, in schijfjes ? 130 g boter ? 110 g bruine suiker ? 75 g kristalsuiker ? 100 g bloem ? 1 kl bakpoeder ? 4 eieren ? ...

? 900 g appelen, in schijfjes ? 130 g boter ? 110 g bruine suiker ? 75 g kristalsuiker ? 100 g bloem ? 1 kl bakpoeder ? 4 eieren ? 160 ml melk ? 160 g room ? 1 kl vanille- extract ? 1 el poedersuiker En ook ? een ovenschaal van 26 cm diameter 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de schaal in. 2. Stoof de appeltjes drie minuten in een pan met boter. Bestrooi met bruine suiker, laat even karamelliseren en verdeel over de ovenschaal. 3. Meng de droge ingrediënten in een kom en de natte in een andere kom. Meng daarna beide mengsels, giet in de schaal en bak 40 minuten. 4. Serveer warm en bestrooi met poedersuiker. Tip. Heerlijk met een bolletje ijs!