© Stockfood/Isopix

Citroentaart

6 personen ? 25 minuten + 40 minuten in de oven

? 15 cl room ? 100 g mascarpone

Voor het deeg ? 100 g bloem ? 90 g havermeel ? 95 g boter, in stukjes ? 95 g rietsuiker ? 1 ei ? snuifje zout

Voor de crème ? 3 eieren ? 2,5 citroenen ? 120 g bloemsuiker ? 25 g boter, in stukjes

1. Het deeg: kneed alle ingrediënten voor het deeg. Voeg geleidelijk 3 cl water toe en kneed tot een bal. Wikkel in. Laat een uur rusten.

2. De crème: hou de zeste van één citroen apart, pers het sap van alle citroenen in een pan. Voeg de andere ingrediënten toe. Breng al kloppend aan de kook tot een crème. Zeef boven een koude kom.

3. Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het deeg uit, druk het in een vorm, prik gaatjes en bak 10 minuten blind. Bak nog 5 minuten. Giet er de crème in. Bak nog eens 20 tot 25 minuten. Laat afkoelen.

4. Klop de room en de mascarpone op en serveer met de citroenzeste bij de taart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content