Charmeverblijven in het groen

Er even tussenuit maar toch niet te ver weg van huis? Wij selecteerden vier Belgische adresjes voor een charmant verblijf in een groene omgeving.

Romantisch: Bella Rossa, Meise

Dichtbij Brussel, maar toch heerlijk in het groen, is bed & breakfast Bella Rossa een oord van rust en ontspanning. Sympathieke gastvrouw Marleen opende haar mooie B&B niet toevallig op Valentijn. Want het is een op en top romantisch adresje. Een oud-leerling van grootmeester Pieter Porters richtte de kamers in en hij wist als geen ander te toveren met meubilair en kleuren. Door de frisse tinten, mooie lichtaccenten, zacht meubilair en prachtige stoffen, baden de kamers in een dromerige en tijdloze romantische sfeer. Bella Rossa heeft ook een aangename tuin met zwembad.

Bella Rossa, Kleinen Dries 21, 1861 Meise. Prijs: vanaf euro 95 voor een tweepersoonskamer. Info: % 0486 25 91 36 en www.bellarossa.be.

Omgeving: De Eddy Merckx fietsroute passeert voor de deur van de B&B (www.vlaanderen-fietsland.be). Ook vlakbij zijn de plantentuin van Meise (www.br.fgov.be) en de Palm Brouwerij en Stoeterij (www.palmbreweries.com). Brussel ligt op 15 km (www.brussel.be).

Origineel: Kalevala, Herselt

Erg origineel en bijzonder aangenaam is een verblijf in een authentieke Finse blokhut. Te midden van de bossen van de Merode vormen drie massieve boomstamhutten het decor voor een weekendje quality time. In de privacy van een mooie grote tuin kunt u heerlijk wegzakken in de jacuzzi en in de chalet staat een infraroodsauna voor u klaar.

Kalevala, Grote Hees, 2230 Herselt. Prijs: vanaf euro 295 per chalet. Info: % 016 50 23 34 en www.wellnessblokhut.be.

Omgeving: De bossen van de Merode bieden een wandelnetwerk van meer dan 500 km. (www.demerodeonline.be). De abdij van Averbode ligt op 7 km (www.abdijaverbode.be).

Nostalgisch: Onder de Pannen, De Panne

De Panne is een van de groenste vakantieoorden aan zee. De natuurreservaten en bossen sluiten als een groene gordel de kustplaats in. B&B Onder de Pannen ligt op de rand van deze groene zone. De schitterende villa, ooit de vakantiewoning van een rijke Zwitserse familie, is met veel zorg in zijn oude glorie hersteld en er werden drie mooie gastenkamers ingericht. Elke kamer heeft een ingetogen sfeer. Aan de achterkant van de villa bevinden zich enkele zonneterrassen, badend in groen en kleurrijke bloemen. Als het weer het toelaat, wordt hier ’s ochtends het ontbijt geserveerd.

Onder de Pannen, Toeristenlaan 13, 8660 De Pan-ne. Prijs: vanaf euro 70 voor een tweepersoonskamer. Info: % 0486 15 05 00 en www.onderdepannen.be.

Omgeving: Er lopen talloze fiets- en wandelroutes door de badplaats o.a. de Veurne Ambachtroute en de Lange Lisroute (www.vlaanderen-fietsland.be).

Exotisch: Boutique Hôtel Dufays, Stavelot

Na een mooie autorit tussen dichte bossen en langs eindeloze vergezichten is Stavelot een pittoreske eindbestemming. Het statige herenhuis waar Hôtel Dufays is ondergebracht, springt meteen in het oog. Niet alleen de gevel oogt imposant. Eenmaal binnen is het de ogen uitkijken. Wat ooit de woonst was van de gegoede familie Dufays, toverden de gastheren met veel toewijding om tot een sfeervol hotel met vier themakamers. Allemaal even geslaagd, al zijn de Afrikaanse kamer met het hemelbed en de ruime jachtkamer wel heel bijzonder. Op het gelijkvloers in de gezellige eetruimte wacht u ’s ochtends een heerlijk ontbijt en als het weer het toelaat is het fijn relaxen in de mooie tuin met prachtig uitzicht over de vallei.

Hôtel Dufays, rue Neuve 115, 4970 Stavelot. Prijs: vanaf euro 115 voor een tweepersoonskamer. Info: % 080 54 80 08 en www.bbb-dufays.be.

Omgeving: Wandelen kan nergens beter dan hier, in de prachtige bossen of in het hartje van Stavelot met zijn vele historische panden en charmante steegjes. De abdij van Stavelot is een schitterend gerestaureerd gebouw waarin een drietal musea zijn ondergebracht. Er vinden ook geregeld concerten plaats (www.stavelot.be).

Tekst en foto’s: Ann Van Wesemael

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content