CC Creams zijn de nieuwe hype

Na de BB cream is er nu de Color Correction Cream of CC Cream, een dagcrème die uw teint corrigeert.

Vrouwen van nu willen een nude look: een natuurlijke look, maar dan tot in de perfectie. De hele dag lang een gehydrateerde huid, zonder oneffenheden. Een stralende, zachte teint, beschermd tegen externe factoren door een onzichtbare crème met een fijne textuur. Deze veelzijdige verzorging heet CC Cream.

CC is geen BB

Met de BB Cream (Blemish Balm) overgewaaid uit Zuid-Korea, willen vrouwen hun huid tot elke prijs blank en egaal houden. De CC Cream, een Japanse uitvinding die snel werd overgenomen door merken als Olay en Chanel, moet u zien als een antwoord op de BB Cream. Hij komt tegemoet aan vrouwen die op zoek zijn naar de ultieme all-in-one crème. De CC Cream wordt vaak voorgesteld als een verbeterde versie van de Blemish Balm maar is eigenlijk veel meer dan dat.

Duivel-doet-al

De CC Cream houdt het midden tussen wetenschap en make-up en is meer een verzorgings- dan een schoonheidsproduct. Het verschil met een getinte dagcrème? De CC Cream hydrateert niet alleen de huid, ze beschermt haar ook tegen uv-stralen, corrigeert de teint, maar voedt haar ook en werkt, afhankelijk van het merk, in op rimpels, rode vlekken, vermoeidheid, irritatie, enz. Zo moet u niet langer kiezen tussen een getinte + een gerichte crème of een crème + een foundation, die uw huid er oneffener doet uitzien dan ze is. De CC Cream is multifunctioneel en dus tijdswinst.

Met uv

CC Creams bevatten vaak krachtige zonnefilters, zoals CC Chanel of Super Defense CC Cream van Clinique (SPF 30, € 30). Door hun geavanceerde textuur is de zonnefilter geenszins storend. Maar voor dagelijks gebruik, wanneer u niet meteen aan de zon blootstaat, is SPF 10 of 15 ruimschoots voldoende.

Weetje. De zonnefilter in CC Creams beschermt uw huid niet de hele dag lang. Breng zo nodig dus opnieuw zonnecrème aan in de loop van de dag. Een tip? Stop een tube in zakformaat in uw handtas, zoals UV Essentiel van Chanel of Ecran Prodigieux van Nuxe.

Stappenplan

Warm een hazelnootje van het product tussen uw vingers op. Breng voor een egaal resultaat de CC Cream met cirkelvormige bewegingen op uw huid aan, of beter nog op een serum, van het midden van uw gezicht naar de buitenkant. Breng op de oogcontouren eerst een verzorgingscrème + een corrigerende oogcrème aan en pas daarna een CC cream. Of kies voor een twee-in-één product zoals een BB cream of een CC Cream voor de oogcontouren. CC Creams zijn een prima make-upbasis. Ze bevatten optische actieve bestanddelen die het licht breken en minerale pigmenten voor een perfecte teint, die zich aanpassen aan de kleur van uw huid en haar corrigeren waar nodig. Extra voordeel? Ze doen rimpeltjes vervagen.

Weetje. Bij een zeer droge huid volstaat een CC Cream niet en is eerst een voedende dagcrème nodig, bij voorkeur uit hetzelfde gamma.

Als vanzelf

Vroeger moest u, om huidimperfecties te verhullen, een corrigerende crème aanbrengen volgens het principe van de tegengestelde kleuren:

• geel tegen een vermoeide of bleke huid

• roze om een doffe of grijze teint op te lichten

• groen tegen rode vlekken

• paars om een gelige teint te verzachten

• blauw tegen oranjekleurige pigmentvlekken...

Voortaan volstaat een CC Cream ’s morgens, met eventueel een retouche overdag of ’s avonds.

Zoveel keuze

Allemaal goed en wel, maar hoe kiest u een CC Cream die bij u past? En die geschikt is voor een rijpere huid? Door het groeiende aanbod, is er voor ieder wat wils. Laat u adviseren, want er zijn CC Creams:

• tegen veroudering en rimpels, die verrijkt zijn met antioxidanten, vitamine E, hyaluronzuur, plantaardige extracten, enz. Zoals Revitalizing Supreme CC van Estée Lauder en CC Cream Q10+ van Nivea, met een fluweelzachte finish. Het zijn momenteel wellicht de meest complete CC Creams.

• tegen vermoeidheid of rode vlekken (Magic Nude van L’Oréal Paris).

• tegen rode vlekken én met een verzachtende werking voor de gevoelige huid, zoals Rosaliac CC met thermaal water van La Roche-Posay.

• voor de oogcontouren, die tegelijk verzorgen, donkere kringen aanpakken en rimpels doen vervagen (123 Perfect CC EyeCream van Bourjois). Hoewel het officieel om een BB Cream gaat, zijn we dol op Enhancing Eye Illuminator van Dior. Probeer haar uit en u zult meteen overtuigd zijn!

• voor de gevoelige huid, zoals Haute Tolérance van Diadermine.

Info: in de parfumerie – Bourjois: bij Di en Inno – Jane Iredale: in erkende schoonheidsinstituten en www.janeiredale.com – La Roche-Posay, Nuxe: in de apotheek en drogisterij – Diadermine, Garnier, L’Oréal, Nivea: in de supermarkt.

Virginie Draelants

Partner Content