© ISOPIX

Carpaccio van rode biet met Comté

(Voor 4 personen)

2 gekookte rode bieten, 150 g Comté, 2 jonge witte uitjes, 30 g walnoten, zout, 4 koffielepels notenolie, 4 eieren, een halve koffielepel poeder van Espelettepepertjes.

1 Schil de rode bieten, snij ze in fijne plakjes en verdeel ze over de borden. Schik de plakjes zo dat ze mekaar wat overlappen.

2 Snij nu ook de Comté in plakjes en verdeel over de rode bieten.

3 Pel de uitjes, hak ze fijn en strooi ze over de carpaccio van rode biet. Hak de walnoten in stukjes en verdeel ook die over de borden. Voeg zout toe en overgiet met wat notenolie.

4 Laat de eieren zes minuten koken in zout water. Dompel ze daarna onder in koud water. Verwijder voorzichtig de schaal, zonder de eieren te beschadigen.

5 Leg een ei in het midden van elk bord en snij het doormidden. Werk af met poeder van Espelettepepertjes en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content