© FOTO'S ISOPIX

Canalé moelleux met braambessen en frambozen

(voor 4 personen)

1/2 l melk, 1 vanillestokje, 40 g boter, 100 g bloem, 180 g suiker, 2 hele eieren + 2 eierdooiers, 1 eetlepel rum, 100 g frambozen, 100 g braambessen.

1 Snij het vanillestokje in de lengte open en breng aan de kook met de melk. Haal van het vuur en voeg de boter toe. Laat volledig afkoelen.

2 Meng de bloem, de suiker en de eieren en voeg beetje bij beetje de melk toe. Klop goed op tot je een glad deeg bekomt. Dek af en laat in de koelkast rusten tot de volgende dag.

3 Voeg de rum aan het deeg toe. Warm de oven voor op 240°C.

4 Bestrijk de canelévormpjes met boter en bestrooi ze met suiker. Verdeel er de vruchten over en voeg het deeg toe. Laat 10 minuten bakken, verlaag de oven tot 180°C en laat nog 45 minuten verder bakken.

5 Haal de moelleux meteen uit de vormpjes en laat afkoelen op een rooster.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content